Klimaat en weer op de Azoren

De Azoren hebben een zeeklimaat en de vochtigheidsgraad is behoorlijk hoog. Het wordt er nooit heel koud maar het zal op deze eilandgroep ook niet snel extreem warm worden. Februari is de koudste maand. Overdag is het dan ongeveer 14 graden Celsius. De warmste maand is augustus. De temperatuurmeter zal dan niet verder stijgen dan ongeveer 27 graden Celsius. 's Nachts is het een graad of vijf kouder. Let op dat in de bergen de temperatuur aanziendelijk lager is. Het weer verschilt natuurlijk ook per eiland. De zon schijnt het langst op het eiland Santa Maria. Overigens heeft dit eiland als enige prachtige witte zandstranden.

Zwemmen met wilde dolfijnenHet weer kan op de Azoren heel snel omslaan.

Regen

De eilanden ogen enorm groen en dat komt natuurlijk omdat het er soms behoorlijk kan regenen. De minste regen valt in de maanden juni, juli en augustus. In deze maanden schijnt de zon ook het meest. De meeste regen valt in de winter. Het weer wisselt op de Azoren behoorlijk snel. Op het ene moment regent het en een paar minuten later kan de zon weer schijnen. Neem altijd een paraplu en een regenjack mee als je gaat wandelen in de bergen, zelfs in de zomer. Het is ook handig om te wandelen met waterdichte schoenen met uiteraard een goed profiel.

Temperatuur zeewater

De temperatuur van het zeewater is prima. In de maanden juli, augustus en september is het zeewater ongeveer 23 graden Celsius. In de winter is het zeewater het koudst. In de maanden februari, maart en april is het zeewater slechts16 graden Celsius en dat is behoorlijk fris om in te zwemmen.

Zwemmen met wilde dolfijnenAls je gaat zwemmen met wilde dolfijnen dan is het wel verstandig om een wetsuit aan te trekken.

Tip! Zwemmen met wilde dolfijnen
Als je op vakantie gaat naar de Azoren dan ga je natuurlijk ook zwemmen in de zee. Misschien ga je wel zwemmen met wilde dolfijnen? Wat ons betref is dat de leukste excursie die je kunt doen op deze archipel!

Aanbiedingen
TUI Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aantrekkelijke aanbiedingen bij TUI!
Excursies
Logo Get Your GuideZwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze bijzondere excursies bij Get Your Guide!
Autohuur
Sunny CarsBoek nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars. Thuis, gemakkelijk vanuit je luie stoel.
Reisgidsen
Logo Bol.comGa goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Tip! Pedras Do Mar Resort

Luxe 5-sterren Pedras Do Mar Resort Azoren
Beoordeeld met een 8.9!

Het prachtige Pedras Do Mar op het eiland São Miguel is geopend sinds 2016 en ligt direct aan zee! Het is een heerlijk luxe hotel en ook het uitzicht is zeker 5 sterren waard! De inrichting van het hotel bestaat veelal uit natuurlijke materialen en kleuren en is dan ook zeer sfeervol. Vanuit dit hotel is het zelfs mogelijk om dolfijnen te zien zwemmen in zee!
Meer info en boeken

Tip! Excursie Walvissen & dolfijnen spotten

Excursie Walvissen zien op de Azoren Beoordeeld met een 4.5 uit 5.0!
Er zijn maar weinig andere plekken waar je zo'n grote kans hebt om walvissen te zien als op de Azoren. Tijdens deze excursie ga je met een boot op expeditie onder begeleiding van een gids om walvissen en dolfijnen te bekijken,Wat een avontuur! Meer info en boeken

Tip! Wandelgids Azoren

Wandelgids Azoren Beoordeeld met een 3.8 uit 5!
Zelden waren wij op een plek waar je zo mooi kunt wandelen als op de Azoren. Wij maakten verschillende wandelingen die beschreven stonden in deze gids en kwamen op de mooiste plekjes. De beschrijvingen klopten uitstekend, deze gids is echt een aanrader! Meer info & boeken
Bekijk de last minutes bij onze partners:
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij
  • Eliza was here
  • D-Reizen
  • D-Reizen
  • Style in Travel Azoren
  • Voja Travel Azoren