Flores

Flores is het meest westelijke eiland van de archipel en is qua natuur een fantastisch eiland. Flores wordt vaak het bloemeneiland genoemd. Op alle eilanden kun je goed wandelen maar Flores is het mooiste eiland om te voet te verkennen. Het eiland heeft een kustlengte van in totaal 72 kilometer. De hoogste berg is de Morro Alto met 914 meter. Flores en ook het buureilandje Corvo zijn door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaten. Het spreekt voor zich dat de natuur er zeer fraai is! Flores is verdeeld in twee districten namelijk Santa Cruz das Flores (noorden) en Lajes das Flores (zuiden). Flores ligt ten zuiden van Corvo.

Bloeiende bloemen op FloresOp Flores zie je in het voorjaar de mooiste bloemen. Het eiland wordt niet voor niets het bloemeneiland genoemd.

Kratermeren

Het eiland telt maar liefst zeven kratermeren. Als je op het eiland Flores bent is het een fantastisch avontuur om deze zeven kratermeren te gaan bekijken. De meren worden omringd door mooie natuur en bergen. Men noemt de meren ook wel de Sete Lagoas, wat zeven meren betekent.

Santa Cruz

De hoofdplaats van Flores is Santa Cruz met ongeveer 1700 inwoners. Het is tevens de oudste plaats van dit eiland. Santa Cruz heeft een klein centrum met een paar bezienswaardigheden zoals de kerk Matriz de Nossa Senhora da Conceição, verschillende herenhuizen en het Etnografisch museum. Op de zuidpunt ligt het kleinere Lajes met 630 inwoners.

Wandelen

Flores is een paradijs voor wandelaars. In het voorjaar zie je er kleurrijke bloemen die volop in bloei staan. Verder is het landschap zeer fraai met onder andere een bergachtig en groen hoogland, moerasland, kratermeren en watervallen.


Tip! In de wandelgids: Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen zijn maar liefst tien wandelroutes op Flores beschreven. Bestel deze gids direct bij Bol.com

Aanbiedingen
TUI Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aantrekkelijke aanbiedingen bij TUI!
Excursies
Logo Get Your GuideZwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze bijzondere excursies bij Get Your Guide!
Autohuur
Sunny CarsBoek nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars. Thuis, gemakkelijk vanuit je luie stoel.
Reisgidsen
Logo Bol.comGa goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Tip! Pedras Do Mar Resort

Luxe 5-sterren Pedras Do Mar Resort Azoren
Beoordeeld met een 8.7!

Het prachtige Pedras Do Mar op het eiland São Miguel is geopend sinds 2016 en ligt direct aan zee! Het is een heerlijk luxe hotel en ook het uitzicht is zeker 5 sterren waard! De inrichting van het hotel bestaat veelal uit natuurlijke materialen en kleuren en is dan ook zeer sfeervol. Vanuit dit hotel is het zelfs mogelijk om dolfijnen te zien zwemmen in zee!
Meer info en boeken

Tip! Excursie Walvissen spotten

Excursie Walvissen zien op de Azoren Beoordeeld met een 4.7 uit 5!
Er zijn maar weinig andere plekken waar je zo'n grote kans hebt om walvissen te zien als op de Azoren. Tijdens deze excursie ga je met een boot op expeditie onder begeleiding van biologen, natuurbeschermers en onderzoekers om walvissen te bekijken, wat een avontuur! Meer info en boeken

Tip! Wandelgids Azoren

Wandelgids Azoren Beoordeeld met een 3.9 uit 5!
Zelden waren wij op een plek waar je zo mooi kunt wandelen als op de Azoren. Wij maakten verschillende wandelingen die beschreven stonden in deze gids en kwamen op de mooiste plekjes. De beschrijvingen klopten uitstekend, deze gids is echt een aanrader! Meer info & boeken
Bekijk de last minutes bij onze partners:
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Voja Travel - Naar de Azoren.nl
  • Voja Travel - Naar de Azoren.nl