Faial

Het mooie eiland Faial is onderdeel van de Azoren en ligt ten westen van het bergachtige eiland Pico. Het eiland heeft als bijnaam Het Blauwe Eiland (Ilha Azul). In juli staan namelijk de hortensiaheggen volop in bloei en deze kleuren dan fel blauw. Het is een prachtig gezicht! Je gaat op vakantie naar Faial om te wandelen in de schitterende natuur. Je komt helemaal tot rust op dit ongerepte eiland.

Hoe groot is Faial?

Het eiland heeft een kustlengte van 80 kilometer en de oppervlakte is 173,42 km². Het eiland heeft een lengte 21,2 kilometer en de breedte is 16,29 kilomter. De hoogste berg van Faial is de Cabeço Gordo (1043 meter). Het hart van het eiland is de enorme krater Caldeira. Deze krater is twee kilometer breed en 500 meter diep en is uitgeroepen tot een natuurreservaat. In dit fraaie natuurgebied komen zeer zeldzame bloemen en planten voor. Een ideale locatie voor spectaculaire wandelingen.

HortaDe krater Caldeira is 2000 meter breed en 500 meter diep.

Wandelen

Faial is een uitstekend eiland voor wandelliefhebbers. Op het eiland zijn negen wandelroutes te lopen van 3,4 tot een tocht van 20 kilometer. De wandeling die zeker niet mag missen is de wandeling rond de Caldeira. De route start bij het uitzichtpunt en je loopt de ronde in ongeveer 2,5 uur. Je komt dan ook bij het hoogste punt (Faial is de Cabeço Gordo) van het eiland en je hebt daar natuurlijk een fantastisch uitzicht over Faial en bij helder weer zie je ook de eilanden Pico, São Jorge en Graciosa.

8 Dagen eilandhoppen São Miguel & Santa Maria Azoren

12 Dagen eilandhoppen São Miguel, Terceira & Faial

Aanbieding!
Drie eilanden in één reis!

Tijdens deze reis ontdek je de eilanden São Miguel, Faial en Terceira, allemaal pareltjes van eilanden. Bij de reis is een auto inbegrepen, je rijdt van het ene hoogtepunt naar het andere. Je begint je vakantie op São Miguel. Je overnacht er in Ponta Delgada, de gezellig hoofdstad waar je heerlijk kunt slenteren door de straten, met haar gezellige haven en restaurants. Vervolgens vlieg je naar Terceira. Uiteraard bewonder je hier de Unesco hoofdstad Angra do Heroísmo. Tenslotte vlieg je naar Faial. Bezoek daar de hoofdstad Horta met de indrukwekkende haven. Alle eilanden hebben een indrukwekkende natuur en veel mogelijkheden voor prachtige wandelingen en excursies zoals zwemmen met dolfijnen en walvis spotten. Dit wordt een vakantie om nooit meer te vergeten!Meer info & Boeken


Tip! In de wandelgids: Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen zijn zes wandelroutes op Faial beschreven. De routes zijn duidelijke en uitgebreid beschreven met veel tips. Bestel deze gids direct bij Bol.com

Het kratergebied is beschermd natuurgebied. Dit gebied valt onder Reserva Natural da Caldeira do Faial. Je mag niet van de paden afwijken en ook geen bloemen of planten plukken. Wil je afdalen naar de kraterbodem? Dat is zeker mogelijk maar kan alleen met een gids.

Horta

De hoofdstad van Faial is Horta met ongeveer 6.500 inwoners. In deze plaats vergadert het regionale parlement van de Azoren. Horta heeft een populaire en drukke jachthaven. De stad was vroeger een belangrijke halteplaats tussen Europa en Amerika. Nu is Horta vaak een tussenstop voor zeilschepen die een grote reis aan het maken zijn. Als je in de haven bent breng dan zeker een bezoekje aan Peter Café Sport. In deze havenkroeg is op de eerste verdieping het Scrimshaw Museum gevestigd.

HortaDe hoofdstad van Faia is Horta.

In Horta zijn fraaie historische gebouwen uit de 18e en 19e eeuw te bekijken. Natuurlijk is er ook een centrum. Het centrum is niet al te groot en overzichtelijk. Horta heeft zelfs een 300 meter lang stadsstrand. Boven Horta ligt het in 1468 door Vlamingen gestichte dorp Flamengos. Tussen Flamengos en Horta ligt de prachtige Botanische Tuin van het eiland.

Vulcão dos Capelinhos

Vulcão dos Capelinhos is in 1957 ontstaan en is 501 meter hoog. Dit was meteen de laatste uitbarsting op het eiland. De krater is 2000 meter breed en 500 meter diep. Op de top broeden zeer zeldzame vogelsoorten. Het aantal toegestane wandelaars is daarom echter beperkt. Het is een prachtige en surrealistische omgeving. Vergeet ook niet het museum over vulkanologie te bezoeken.

Lighthouse of Ponta dos Capelinhos

In Capelo staat de indrukwekkende vuurtoren Lighthouse of Ponta dos Capelinhos. De vuurtoren is gebouwd in 1894 en is 20 meter hoog. Door de laatste vulkaanuitbarsting is deze vuurtoren vanaf zee amper nog te zien. De vuurtoren is daarom niet meer in gebruik. Het uitzicht vanaf de top is echter fantastisch. Onder de vuurtoren is een museum over het vulkanisme en zeker een bezoekje waard.

Aanbiedingen
TUI Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aantrekkelijke aanbiedingen bij TUI!
Excursies
Logo Get Your GuideZwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze bijzondere excursies bij Get Your Guide!
Autohuur
Sunny CarsBoek nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars. Thuis, gemakkelijk vanuit je luie stoel.
Gratis reisvoorstel
Logo Bol.comWil jij naar de Azoren en heb je je eigen wensen? Vraag gratis reisvoorstel voor een vakantie op maat aan Bij Voja Travel

Tip! Pedras Do Mar Resort

Luxe 5-sterren Pedras Do Mar Resort Azoren
Beoordeeld met een 8.8!

Het prachtige Pedras Do Mar op het eiland São Miguel is geopend sinds 2016 en ligt direct aan zee! Het is een heerlijk luxe hotel en ook het uitzicht is zeker 5 sterren waard! De inrichting van het hotel bestaat veelal uit natuurlijke materialen en kleuren en is dan ook zeer sfeervol. Vanuit dit hotel is het zelfs mogelijk om dolfijnen te zien zwemmen in zee!
Meer info en boeken

Tip! Excursie Walvissen & dolfijnen spotten

Excursie Walvissen zien op de Azoren Beoordeeld met een 4.5 uit 5.0!
Er zijn maar weinig andere plekken waar je zo'n grote kans hebt om walvissen te zien als op de Azoren. Tijdens deze excursie ga je met een boot op expeditie onder begeleiding van een gids om walvissen en dolfijnen te bekijken,Wat een avontuur! Meer info en boeken

Tip! Wandelgids Azoren

Wandelgids Azoren Beoordeeld met een 3.8 uit 5!
Zelden waren wij op een plek waar je zo mooi kunt wandelen als op de Azoren. Wij maakten verschillende wandelingen die beschreven stonden in deze gids en kwamen op de mooiste plekjes. De beschrijvingen klopten uitstekend, deze gids is echt een aanrader! Meer info & boeken
Bekijk de last minutes bij onze partners:
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij
  • Eliza was here
  • D-Reizen
  • D-Reizen
  • Style in Travel Azoren
  • Voja Travel Azoren