Wellness op de Azoren

Wie naar de Azoren is geweest zal het direct beamen. Een bezoek aan deze eilanden is een weldaad voor lichaam en geest. Tijdens een wandeling in de overweldigend mooie natuur laat je de dagelijkse stress ver achter je. In de verschillende dorpen en steden is de sfeer gemoedelijk en relaxed.

Kuuroorden São Miguel

Hoewel algemeen bekend is dat São Miguel vele mooie locaties heeft om te ontspannen en tot rust te komen zijn er ook meerdere kuuroorden. De eerste tref je in Furnas. In Furnas zijn veel warmwaterbronnen en geisers. Het water in deze bronnen bevat veel zwavel en dit zou een geneeskrachtige werking hebben. Veel bezoekers nemen een bad in deze heerlijk warme baden als thermale behandeling voor aandoeningen aan de luchtwegen, reuma, huidziekten etc. Het badderen in de bronnen geeft een heerlijk gevoel van ontspanning dus ook voor iedereen die gezond is is dit echt een aanrader.

Terra Nostra Park

Wil je echt genieten in een thermaal bad bezoek dan Terra Nostra Park in Funas. Dit park is ook wel bekend onder de naam Terra Nostra Garden en ligt al ruim 200 jaar in de Furnas Vallei. Deze vallei is eigenlijk een hele groter krater met een diameter van wel zeven kilometer.

VakantieDiscounter
Kuuroorden en wellness op de Azoren

Tip! Hotel Terra Nostra Garden

Geen boekingskosten!

Ga jij speciaal naar São Miguel om te ontspannen? Dan is Hotel Terra Nostra Garden voor jou de ideale plek om te verblijven. Het hotel ligt naast het kuuroord, je kunt er dus zo een bad nemen. En ook als je gaat voor een wandelvakantie is het hier fijn. Na een mooie wandeling is een bezoek aan het thermaalbad een weldaad voor je lijf. Het hotel heeft een rustige ligging en is ingericht in een fraaie Art Deco stijl. Het heeft ook een binnenzwembad en een restaurant. (São Miguel) Beoordeeld met een 9.6!
Meer info & Boeken

In de 19e eeuw legde men er een geweldige tuin aan en importeerde men planten voor de tuin uit alle delen van de hele wereld. Daarnaast werden er grote vijvers en waterpartijen aangelegd waarin mensen heerlijk konden baden. Naarmate kuuroorden steeds populairder werden groeide ook de populariteit van Terra Nostra Park. In de loop der jaren werd het thermaal bad vergroot en inmiddels is het een echte hotspot en één van de meest bezochte locaties op São Miguel.

Wie een bad neemt in het oranje gekleurde bronwater van Terra Nostra Park ondergaat een heerlijke ervaring. De temperatuur van het water is 35 tot 40 graden Celsius, precies goed om lekker in te ontspannen. Het water is rijk aan essentiële mineralen, een weldaad voor je lijf. De fantastische omgeving met veel natuur en rust zorgt er samen met het warme water voor dat je jezelf na een bad weer als herboren voelt!

Het kuuroord is geopend van 10.00 tot 18.00. De entree voor volwassenen is € 8,-. Voor kinderen van drie tot tien is de entree € 4,-. Kinderen jonger dan drie jaar hebben gratis toegang.

Aanbiedingen
TUI Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aantrekkelijke aanbiedingen bij TUI!
Excursies
Logo Get Your GuideZwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze bijzondere excursies bij Get Your Guide!
Autohuur
Sunny CarsBoek nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars. Thuis, gemakkelijk vanuit je luie stoel.
Reisgidsen
Logo Bol.comGa goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Tip! Pedras Do Mar Resort

Luxe 5-sterren Pedras Do Mar Resort Azoren
Beoordeeld met een 8.9!

Het prachtige Pedras Do Mar op het eiland São Miguel is geopend sinds 2016 en ligt direct aan zee! Het is een heerlijk luxe hotel en ook het uitzicht is zeker 5 sterren waard! De inrichting van het hotel bestaat veelal uit natuurlijke materialen en kleuren en is dan ook zeer sfeervol. Vanuit dit hotel is het zelfs mogelijk om dolfijnen te zien zwemmen in zee!
Meer info en boeken

Tip! Excursie Walvissen & dolfijnen spotten

Excursie Walvissen zien op de Azoren Beoordeeld met een 4.5 uit 5.0!
Er zijn maar weinig andere plekken waar je zo'n grote kans hebt om walvissen te zien als op de Azoren. Tijdens deze excursie ga je met een boot op expeditie onder begeleiding van een gids om walvissen en dolfijnen te bekijken,Wat een avontuur! Meer info en boeken

Tip! Wandelgids Azoren

Wandelgids Azoren Beoordeeld met een 3.8 uit 5!
Zelden waren wij op een plek waar je zo mooi kunt wandelen als op de Azoren. Wij maakten verschillende wandelingen die beschreven stonden in deze gids en kwamen op de mooiste plekjes. De beschrijvingen klopten uitstekend, deze gids is echt een aanrader! Meer info & boeken
Bekijk de last minutes bij onze partners:
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij
  • Eliza was here
  • D-Reizen
  • D-Reizen
  • Style in Travel Azoren
  • Voja Travel Azoren