De Azoren
Vakantie naar de Azoren

Wellness op de Azoren

Wie naar de Azorgen is geweest zal het direct beamen. Een bezoek aan deze eilanden is een weldaad voor lichaam en geest. Tijdens een wandeling in de overweldigend mooie natuur laat je de dagelijkse stress ver achter je. In de verschillende dorpen en steden is de sfeer gemoedelijk en relaxed.

Kuuroorden São Miguel

Hoewel algemeen bekend is dat São Miguel vele mooie locaties heeft om te ontspannen en tot rust te komen zijn er ook meerdere kuuroorden. De eerste tref je in Furnas.

In Furnas zijn veel warmwaterbronnen en geisers. Het water in deze bronnen bevat veel zwavel en dit zou een geneeskrachtige werking hebben. Veel bezoekers nemen een bad in deze heerlijk warme baden als thermale behandeling voor aandoeningen aan de luchtwegen, reuma, huidziekten etc. Het badderen in de bronnen geeft een heerlijk gevoel van ontspanning dus ook voor iedereen die gezond is is dit echt een aanrader.

Terra Nostra Park

Wil je echt genieten in een thermaal bad bezoek dan Terra Nostra Park in Funas. Dit park is ook wel bekend onder de naam Terra Nostra Garden en ligt al ruim 200 jaar in de Furnas Vallei. Deze vallei is eigenlijk een hele groter krater met een diameter van wel zeven kilometer.

In de 19e eeuw legde men er een geweldige tuin aan en importeerde men planten voor de tuin uit alle delen van de hele wereld. Daarnaast werden er grote vijvers en waterpartijen aangelegd waarin mensen heerlijk konden baden. Naarmate kuuroorden steeds populairder werden groeide ook de populariteit van Terra Nostra Park. In de loop der jaren werd het thermaal bad vergroot en inmiddels is het een echte hotspot en één van de meest bezochte locaties op São Miguel.

Wie een bad neemt in het oranje gekleurde bronwater van Terra Nostra Park ondergaat een heerlijke ervaring. De temperatuur van het water is 35 tot 40 graden, precies goed om lekker in te ontspannen. Het water is rijk aan essentiële mineralen, een weldaad voor je lijf. De fantastische omgeving met veel natuur en rust zorgt er samen met het warme water voor dat je jezelf na een bad weer als herboren voelt!

Het kuuroord is geopend van 10.00 tot 18.00. De entree voor volwassenen is €8,-. Voor kinderen van drie tot tien is de entree €4,-. Kinderen jonger dan drie jaar hebben gratis toegang.


Kuuroorden en wellness op de Azoren

Hotel Terra Nostra Garden

Ga jij speciaal naar São Miguel om te ontspannen? Dan is Hotel Terra Nostra Garden voor jou de ideale plek om te verblijven. Het hotel ligt naast het kuuroord, je kunt er dus zo een bad nemen. En ook als je gaat voor een wandelvakantie is het hier fijn. Na een mooie wandeling is een bezoek aan het thermaalbad een weldaad voor je lijf. Het hotel heeft een rustige ligging en is ingericht in een fraaie Art Deco stijl. Het heeft ook een binnenzwembad en een restaurant. Beoordeeld met een 8.9! Meer info & direct boeken!

Aanbiedingen
TUI
Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!
Meer info &
direct boeken!
Excursies
Logo Get Your Guide
Zwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze excursies bij Get Your Guide!
Meer info &
direct boeken!
Autohuur
Sunny Cars
Boek thuis nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars!
Meer info &
direct boeken!
Reisgidsen
Logo Bol.com
Ga goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com! Meer info &
direct boeken!

Meer info &
direct boeken!
Pousada San Sebastian ****

Pousada San Sebastian **** Extra Korting!

Dit hotel op het eiland Terceira ligt op een schitterende locatie! De pousada heeft een heel bijzonder stoere architectuur en is van binnen super sfeervol en gezellig! Dit hotel staat bekend als 'Kleine Kasteel'. Beoordeeld met een 8.7! Meer info en boeken