Auto huren op de Azoren

Natuurlijk wil je alles zien als je op vakantie gaat naar de Azoren. De meeste eilanden hebben geen goed ontwikkeld busnetwerk en veel toeristische plekken in de bergen zijn niet bereikbaar met het openbaar vervoer. De eilanden zijn heuvelachtig en om overal te kunnen komen ontkom je er niet aan om een auto te huren. Op het kleinste eiland Corvo is het helemaal niet mogelijk om een auto te huren. De huurauto's op de Azoren verkeren meestal in een uitstekende staat. We raden je aan om de auto van te voren te reserveren omdat het aantal huurauto's met name in het hoogseizoen schaars is.

Sunny Cars

Tip! Sunny Cars

Huur je auto van te voren thuis online bij Sunny Cars! De prijs van de huurauto is all-in en vanaf je huisadres is alles betaald en geregeld. Tijdens je vakantie op de Azoren hoef je alleen nog maar de huurauto op te halen. Bekijk meer info en boek direct: Auto huren Terceira Auto huren São Miguel Auto huren Pico
TUI Cars

Tip! TUI cars

Natuurlijk kennen we TUI al van hun ruime aanbod in scherp geprijsde vakanties. Maar wist je dat je bij TUI ook auto's kunt huren? Zo boek je jouw vakantie en je huurauto tijdens je vakantie bij één aanbieder, dat is handig! En uiteraard onder de beste voorwaarden.Meer info & huren

Wat zijn de verkeersregels op de Azoren?

De verkeersregels op de Azoren komen overeen met de verkeersregels in Nederland of België. Op de archipel wordt er rechts gereden. Heb je pech onderweg? Dan ben je verplicht om het reflecterende vest aan te trekken. Drink niet teveel alcohol voordat je gaat autorijden. Je mag maximaal 0,5 alcoholpromillage in je bloed hebben.

Autorijden op de AzorenOp de Azoren is het meestal rustig op de weg. Deze foto maakten we in het centrum van Ponta Delgada op São Miguel.

De bewoners van de Azoren hebben een 'sportieve' rijstijl. De straatjes in de dorpjes kunnen zeer smal zijn. Auto's worden vaak op doorgaande wegen gewoon op de weg geparkeerd. Let dus goed op in het verkeer maar je bent er ook zo aan gewend. Daarbij is het in vergelijking met Nederland niet druk op de weg. Het is wel aan te bevelen om de huurauto goed te verzekeren zodat je eigen risico bij eventuele schade beperkt blijft.

Huurovereenkomst

Als je op de Azoren een auto wilt huren dan heb je een rijbewijs en paspoort of identiteitskaart nodig. Vaak heb je ook een creditkaart nodig. De minimale leeftijd om een auto te huren is meestal 21 jaar. Het rijbewijs moet bij de meeste verhuurbedrijven minstens één jaar oud zijn en bij sommige autoverhuurders moet je zelfs drie jaar in het bezit van een rijbewijs zijn.

Aanbiedingen
TUI Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aantrekkelijke aanbiedingen bij TUI!
Excursies
Logo Get Your GuideZwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze bijzondere excursies bij Get Your Guide!
Autohuur
Sunny CarsBoek nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars. Thuis, gemakkelijk vanuit je luie stoel.
Reisgidsen
Logo Bol.comGa goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Tip! Pedras Do Mar Resort

Luxe 5-sterren Pedras Do Mar Resort Azoren
Beoordeeld met een 8.9!

Het prachtige Pedras Do Mar op het eiland São Miguel is geopend sinds 2016 en ligt direct aan zee! Het is een heerlijk luxe hotel en ook het uitzicht is zeker 5 sterren waard! De inrichting van het hotel bestaat veelal uit natuurlijke materialen en kleuren en is dan ook zeer sfeervol. Vanuit dit hotel is het zelfs mogelijk om dolfijnen te zien zwemmen in zee!
Meer info en boeken

Tip! Excursie Walvissen & dolfijnen spotten

Excursie Walvissen zien op de Azoren Beoordeeld met een 4.5 uit 5.0!
Er zijn maar weinig andere plekken waar je zo'n grote kans hebt om walvissen te zien als op de Azoren. Tijdens deze excursie ga je met een boot op expeditie onder begeleiding van een gids om walvissen en dolfijnen te bekijken,Wat een avontuur! Meer info en boeken

Tip! Wandelgids Azoren

Wandelgids Azoren Beoordeeld met een 3.8 uit 5!
Zelden waren wij op een plek waar je zo mooi kunt wandelen als op de Azoren. Wij maakten verschillende wandelingen die beschreven stonden in deze gids en kwamen op de mooiste plekjes. De beschrijvingen klopten uitstekend, deze gids is echt een aanrader! Meer info & boeken
Bekijk de last minutes bij onze partners:
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij
  • Eliza was here
  • D-Reizen
  • D-Reizen
  • Style in Travel Azoren
  • Voja Travel Azoren