Corvo

Corvo is het kleinste eiland van de archipel de Azoren maar zeker niet minder mooi dan de andere eilanden. Corvo is in 2007 uitgeroepen door UNESCO tot biosfeerreservaat. Het eiland maakt volledig gebruik van duurzame energie. Je ziet daarom op veel huizen zonnepanelen. Helemaal in het zuiden van Corvo ligt de kleinste gemeente van Portugal. In Vila Nova do Corvo (430) wonen alle mensen van dit eiland en iedereen kent elkaar. Corvo heeft zelfs een klein vliegveldje waar uiteraard geen grote toestellen landen. De meeste toeristen komen met de boot vanaf het buureiland Flores. Het zijn met name dagtoeristen die Corvo bezoeken. Op het eiland zijn zeker mogelijkheden om te overnachten.

Waar ligt Corvo?

Corvo ligt in de Atlantische Oceaan op 1875 kilometer van Spanje en op slechts 23 kilometer afstand van het grotere buureiland Flores. Het is vanaf Flores slechts 20 minuten vliegen naar Corvo. Natuurlijk is er ook een bootverbinding tussen de beide eilanden

Hoe groot is Corvo?

Het eiland heeft een oppervlakte van nog geen 18 km2. Corvo heeft een lengte van bijna zeven kilometer en is vier kilometer breed. De kustlengte van dit fraaie eiland is slechts 21 kilometer. De hoogste berg (kraterrand) is Morro dos Homens en meet precies 718 meter.


Tip! In de wandelgids: Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen zijn twee verschillende wandelroutes op Corvo beschreven. Ga zeker wandelen naar de top van de reuzenkrater Caldeirão. Het is een wandeling van bijna vier uur. Bestel deze gids direct bij Bol.com

Uitzichtpunten

Het eiland heeft drie prachtige uitzichtpunten namelijk boven de plaats Vila Nova do Corvo, op de top van de hoogste berg Morro dos Homens en natuurlijk bij de krater Caldeirão. Het uitzicht vanaf deze uitzichtpunten is fantastisch! Het uitzichtpunt boven de stad ligt op 150 meter hoogte en het is vanaf Vila Nova ongeveer 45 minuten wandelen en dan ben je ook weer terug.

Vila Nova do Corvo

Vila Nova do Corvo is de enige plaats op het eiland. Het dorpje heeft een prachtig historisch centrum en het hele dorp is met elkaar verbonden met allemaal smalle steegjes. De straatjes zijn betegeld met ronde keien. De mensen wonen in kleine huizen gemaakt van natuurstenen. De kerk Igreja de Nossa Senhora dos Milagres tref je midden in het centrum en is zeker een mooie bezienswaardigheid. Als je in Vila Nova do Corvo rond loopt dan heb je echt het gevoel dat je honderd jaar in de tijd bent teruggegaan.

Caldeirão

De belangrijkste trekpleiter van het eiland is de twee miljoen jaar ouder krater Caldeirão. De bodem van deze krater is te bewandelen. Het is een middelzware wandeling van ongeveer 2,5 uur. Het is een prachtige en gevarieerde wandeling. De kraterrand heeft in het zuiden een hoogte van maar liefst 718 meter (Morro dos Homens). In het noorden is de kraterrand 663 meter hoog. De krater heeft een diameter van 2400 meter en is 300 meter diep.

Windmolens

Vlakbij het vliegveld tref je een aantal gerenoveerde windmolens in de Moorse stijl. Deze molens lijken veel op de molens van het vasteland (Portugal).

Aanbiedingen
TUI Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aantrekkelijke aanbiedingen bij TUI!
Excursies
Logo Get Your GuideZwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze bijzondere excursies bij Get Your Guide!
Autohuur
Sunny CarsBoek nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars. Thuis, gemakkelijk vanuit je luie stoel.
Gratis reisvoorstel
Logo Bol.comWil jij naar de Azoren en heb je je eigen wensen? Vraag gratis reisvoorstel voor een vakantie op maat aan Bij Voja Travel

Tip! Pedras Do Mar Resort

Luxe 5-sterren Pedras Do Mar Resort Azoren
Beoordeeld met een 8.8!

Het prachtige Pedras Do Mar op het eiland São Miguel is geopend sinds 2016 en ligt direct aan zee! Het is een heerlijk luxe hotel en ook het uitzicht is zeker 5 sterren waard! De inrichting van het hotel bestaat veelal uit natuurlijke materialen en kleuren en is dan ook zeer sfeervol. Vanuit dit hotel is het zelfs mogelijk om dolfijnen te zien zwemmen in zee!
Meer info en boeken

Tip! Excursie Walvissen & dolfijnen spotten

Excursie Walvissen zien op de Azoren Beoordeeld met een 4.5 uit 5.0!
Er zijn maar weinig andere plekken waar je zo'n grote kans hebt om walvissen te zien als op de Azoren. Tijdens deze excursie ga je met een boot op expeditie onder begeleiding van een gids om walvissen en dolfijnen te bekijken,Wat een avontuur! Meer info en boeken

Tip! Wandelgids Azoren

Wandelgids Azoren Beoordeeld met een 3.8 uit 5!
Zelden waren wij op een plek waar je zo mooi kunt wandelen als op de Azoren. Wij maakten verschillende wandelingen die beschreven stonden in deze gids en kwamen op de mooiste plekjes. De beschrijvingen klopten uitstekend, deze gids is echt een aanrader! Meer info & boeken
Bekijk de last minutes bij onze partners:
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij
  • Eliza was here
  • D-Reizen
  • D-Reizen
  • Style in Travel Azoren
  • Voja Travel Azoren