Duiken op de Azoren

Op de Azoren kun je fantastisch duiken. Met zijn rijke mariene leven en vulkanische wonderen zijn de Azoren de perfecte bestemming voor duikers die op zoek zijn naar natuurlijke schoonheid. Mis de kans niet om te duiken op één van de meest unieke duiklocaties ter wereld. De Azoren bieden een unieke en onvergetelijke duikervaring voor zowel beginnende als ervaren duikers.

Duiken op de AzorenHet zeewater rondom de eilanden is super helder en blauw. Je hebt meestal een zicht van ongeveer 30 meter.

Wat zie je tijdens het duiken?

Het water rondom de verschillende eilanden is kristalhelder en prachtig blauw. Door het heldere zeewater kun je tijdens het duiken heel goed de rijke mariene biodiversiteit van dichtbij bewonderen. Je geniet van een verscheidenheid aan zeeleven. Denk bijvoorbeeld aan: majestueuze mantaroggen, dolfijnen, roggen, inktvissen en kleurrijke scholen vissen. Ook komen er verschillende soorten haaien voor, waaronder de indrukwekkende blauwe haai en de mysterieuze mako. Wij hebben zelf gesnorkeld met wilde dolfijnen en dat was een ervaring om nooit meer te vergeten. Wist je dat er in de wateren rondom de eilanden maar liefst 24 verschillende soorten dolfijnen en walvissen leven?

Excursie Duiken op de Azoren

Tip! Excursie: Introductieduik Vila Franca Do Campo

Heb jij nog nooit gedoken maar zou je dat wel heel graag willen doen? Doe dan mee met deze introductieduik! Om te beginnen leer je alles over techniek, je duikuitrusting en hoe je met elkaar communiceert als je onder water bent. Vervolgens ga je naar natuurreservaat Vila Franco Do Campo om een duik te maken in het hart van een krater waar je onder andere oude wrakke kanonnen ziet en hoe de natuur onderwater ze heeft opgenomen in de onderwaterwereld. Je hoeft zelf niet over een duikuitrusting te beschikken, dit is net zoals de instructeur en een verzekering inbegrepen bij de excursie. Maak van je eerste duik een onvergetelijk avontuur! Beoordeeld met 4.9 van 5.0 sterren!Meer info & Boeken

Dolfijnen AzorenMisschien zie jij tijdens het duiken ook wel dolfijnen zwemmen.

Wat zijn de mooiste duikspots op de Azoren?

De Azoren zijn gezegend met duikspots die geschikt zijn voor alle niveaus. Beginners kunnen genieten van rustige duiklocaties met weinig stroming, terwijl meer ervaren duikers de uitdaging van diepere en meer stromingsgevoelige plekken kunnen aangaan. Populaire duiklocaties tref je onder andere bij de eilanden: Santa Maria, Pico, Faial en Sao Miguel.

Misschien is de populairste duikspot op de Azoren wel de Princess Alice Bank. De Princess Alice Bank is een piek van een enorme zeeberg. Je ziet bij het rif de mooiste vissen zwemmen zoals murenen en duivelsroggen. Een andere leuke duikspot zijn de onderwatervulkanen in Triângulo.

Wat is de beste periode om te gaan duiken op de Azoren?

Het duikseizoen op de Azoren begint vanaf de maand mei en loopt door tot ongeveer oktober. Wil je graag grote zeewezens zien? Dan kun je het beste gaan duiken vanaf juni. Het zicht is tussen juni en oktober ook het best. Reken op een zicht van ongeveer 30 meter. En dat is natuurlijk fantastisch en tref je in Nederland bijvoorbeeld niet.

Zeeleven  de AzorenTijdens het duiken zie je kleurrijke vissen zwemmen.

Wat is de temperatuur van het zeewater?

In de zomermaanden is de temperatuur van het zeewater ongeveer 23 graden Celsius. Ideaal dus om te duiken.

Bescherming van de onderwaterwereld

De Azoren zijn toegewijd aan duurzaam toerisme. Veel lokale duikscholen en touroperators zijn betrokken bij de bescherming van het mariene milieu en ondersteunen projecten voor het behoud van het zeeleven.

Aanbiedingen
TUI Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aantrekkelijke aanbiedingen bij TUI!
Excursies
Logo Get Your GuideZwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze bijzondere excursies bij Get Your Guide!
Autohuur
Sunny CarsBoek nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars. Thuis, gemakkelijk vanuit je luie stoel.
Reisgidsen
Logo Bol.comGa goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Tip! Pedras Do Mar Resort

Luxe 5-sterren Pedras Do Mar Resort Azoren
Beoordeeld met een 8.9!

Het prachtige Pedras Do Mar op het eiland São Miguel is geopend sinds 2016 en ligt direct aan zee! Het is een heerlijk luxe hotel en ook het uitzicht is zeker 5 sterren waard! De inrichting van het hotel bestaat veelal uit natuurlijke materialen en kleuren en is dan ook zeer sfeervol. Vanuit dit hotel is het zelfs mogelijk om dolfijnen te zien zwemmen in zee!
Meer info en boeken

Tip! Excursie Walvissen & dolfijnen spotten

Excursie Walvissen zien op de Azoren Beoordeeld met een 4.5 uit 5.0!
Er zijn maar weinig andere plekken waar je zo'n grote kans hebt om walvissen te zien als op de Azoren. Tijdens deze excursie ga je met een boot op expeditie onder begeleiding van een gids om walvissen en dolfijnen te bekijken,Wat een avontuur! Meer info en boeken

Tip! Wandelgids Azoren

Wandelgids Azoren Beoordeeld met een 3.8 uit 5!
Zelden waren wij op een plek waar je zo mooi kunt wandelen als op de Azoren. Wij maakten verschillende wandelingen die beschreven stonden in deze gids en kwamen op de mooiste plekjes. De beschrijvingen klopten uitstekend, deze gids is echt een aanrader! Meer info & boeken
Bekijk de last minutes bij onze partners:
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij
  • Eliza was here
  • D-Reizen
  • D-Reizen
  • Style in Travel Azoren
  • Voja Travel Azoren