São Jorge

São Jorge is een lang gerekt en groen eiland en behoort tot de Azoren. Als jij een natuurliefhebber en rustzoeker bent dan is São Jorge een fantastische vakantiebestemming. Op alle eilanden van de Azoren kun je uitstekend wandelen maar dit unieke eiland heeft misschien wel de beste wandelmogelijkheden. Ben je gek op kaas? Dan moet je zeker naar dit eiland op vakantie gaan want op São Jorge wordt de beste kaas van de Azoren gemaakt. Het eiland heeft tevens de noordelijkst gelegen koffieplantages van de wereld.

Molens op São Jorge.Molens op São Jorge.

Hoe groot is São Jorge?

São Jorge heeft een lengte van 54 km en is 6 km breed. De hoogste toppen van het eiland zijn Pico da Esperança (1053 meter) en Morro Pelado (1019 meter). De totale kustlengte van het eiland is 140 kilometer. São Jorge heeft ruim 9000 inwoners en ligt op vijftien kilometer afstand van het buureiland Pico. São Jorge is een vulkanisch eiland en werd in 1439 ontdekt. Het eiland is vanaf 1459 bewoond. Tussen 1580 en 1907 barste de vulkaan maar liefst zes keer uit.

Eilandhoppen naar São Jorge Azoren

Tip! Eilandhoppen São Jorge

Een eiland als São Jorge is ideaal om te bezoeken d.m.v. eilandhoppen. Je bezoekt tijdens deze reis ook de eilanden São Miguel, Terceira, Pico en Faial. Ontdek deze schitterende eilanden en ervaar dat elk eiland een eigen karakter heeft. Tijdens deze 22-daagse reis heb je lekker de tijd en geniet je van al het moois dat de eilanden te bieden hebben. Op elk eiland staat er een auto voor je klaar zodat je deze ter plekke niet meer hoeft te regelen. Beoordeeld met een 8.0!Meer info & Boeken

Velas

Velas is de hoofdstad van São Jorge en ligt in het westen. Deze authentieke stad heeft ongeveer 2000 inwoners. Er zijn een aantal interessante bezienswaardigheden in Velas zoals de kerk Matriz de São Jorge en een aantal mooie herenhuizen. Bezoek zeker ook het museum wat je direct naast de kerk treft. In dit museum is onder andere een prachtige collectie kerkelijke kunst te zien. Het centraal gelegen kerkplein is ruim van opzet. De winkelstraat Rua M.F. Lacerda is gelukkig helemaal autovrij. Breng ook een bezoekje aan het plein Praça da República want dit plein is misschien wel de leukste plek van Velas. Velas heeft zowel een haven als een jachthaven.

Natuur

São Jorge heeft een bijzondere en unieke natuur en is daardoor de laatste tijd erg in opkomst. Het eiland heeft bijvoorbeeld steile kliffen en schitterende watervallen. Onderaan de kliffen vind je vaak prachtige smalle kustvlakten (fajãs). Deze fajãs zijn zeer vruchtbaar. Caldeira de Santo Cristo is een indrukwekkende kustvlakte in het noorden van het eiland en heeft een lagune en een onderwatergrot. In deze lagune leven zeer zeldzame schelpdieren.

Landschap São JorgeSão Jorge is gezegend met een prachtig landschap.

Wandelen op São Jorge

São Jorge is een fantastisch eiland om te gaan wandelen. Op het eiland tref je de meeste afdaalroutes en kustpaden van de Azoren. Je gaat je op dit eiland qua wandelen niet zo snel gaan vervelen.


Tip! In de wandelgids: Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen zijn maar liefst tien wandelroutes op São Jorge beschreven. Er staan routes in beschreven vanaf twee uur tot meer dan zeven uur wandelen. Als je op vakantie gaat naar São Jorge en je wilt er veel gaan wandelen dan is deze wandelgids een must. Bestel deze gids direct bij Bol.com

Openbaar vervoer

Op São Jorge rijdt zeer beperkt een bus. Slechts één per dag gaat er een bus vanaf de hoofdstad Velas naar Calheta. Op zondag rijden er helemaal geen bussen. Op het eiland rijden tevens een aantal taxi's. In Velas en Calheta tref je de enige taxistandplaatsen. Een ritje van Velas naar Calheta kost met de taxi ongeveer twintig euro.

Auto huren

Als op vakantie gaat naar São Jorge dan kun je het beste een auto huren omdat het openbaar vervoer niet al te best is geregeld. Verder is het eiland qua oppervlakte best groot en je wilt natuurlijk het hele eiland goed kunnen bekijken. Op de luchthaven van het eiland zijn geen autoverhuurbedrijven. Regel de huurauto dus van te voren in Nederland of België. Meer info over het huren van een auto.

Aanbiedingen
TUI Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aantrekkelijke aanbiedingen bij TUI!
Excursies
Logo Get Your GuideZwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze bijzondere excursies bij Get Your Guide!
Autohuur
Sunny CarsBoek nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars. Thuis, gemakkelijk vanuit je luie stoel.
Reisgidsen
Logo Bol.comGa goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Tip! Pedras Do Mar Resort

Luxe 5-sterren Pedras Do Mar Resort Azoren
Beoordeeld met een 8.9!

Het prachtige Pedras Do Mar op het eiland São Miguel is geopend sinds 2016 en ligt direct aan zee! Het is een heerlijk luxe hotel en ook het uitzicht is zeker 5 sterren waard! De inrichting van het hotel bestaat veelal uit natuurlijke materialen en kleuren en is dan ook zeer sfeervol. Vanuit dit hotel is het zelfs mogelijk om dolfijnen te zien zwemmen in zee!
Meer info en boeken

Tip! Excursie Walvissen & dolfijnen spotten

Excursie Walvissen zien op de Azoren Beoordeeld met een 4.5 uit 5.0!
Er zijn maar weinig andere plekken waar je zo'n grote kans hebt om walvissen te zien als op de Azoren. Tijdens deze excursie ga je met een boot op expeditie onder begeleiding van een gids om walvissen en dolfijnen te bekijken,Wat een avontuur! Meer info en boeken

Tip! Wandelgids Azoren

Wandelgids Azoren Beoordeeld met een 3.8 uit 5!
Zelden waren wij op een plek waar je zo mooi kunt wandelen als op de Azoren. Wij maakten verschillende wandelingen die beschreven stonden in deze gids en kwamen op de mooiste plekjes. De beschrijvingen klopten uitstekend, deze gids is echt een aanrader! Meer info & boeken
Bekijk de last minutes bij onze partners:
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij
  • Eliza was here
  • D-Reizen
  • D-Reizen
  • Style in Travel Azoren
  • Voja Travel Azoren