Wandelen op de Azoren

Wij kennen zelf geen eilanden waar je zo fijn en mooi kunt wandelen als op de Azoren. Als je nog nooit op vakantie bent geweest naar deze archipel dan zul je bij je eerste bezoek aangenaam verrast worden door de fantastische wandelmogelijkheden.

Wandelen op azoren door weilandenHet landschap van de Azoren is heel afwisselend.

De eilanden zijn groen, bergachtig en overal zie je gekleurde bloemen. In combinatie met de prachtige meren, ruige kraters en de blauwe zee maakt dit de ultieme wandelbestemming! Ga in het voorjaar op vakantie naar de Azoren als je wilt genieten van de bloemen. Je kunt de eilanden het beste al wandelend ontdekken want dan ervaar je optimaal de schoonheid van de Azoren. Tijdens onze wandelingen op de Azoren kwamen we soms helemaal geen andere toeristen tegen. Het is er dus heerlijk rustig zodat je optimaal kunt genieten van de indrukwekkende natuur.

Georganiseerde wandeltochten bij Get Your Guide

Tip! Wandelexcursies bij Get Your Guide

Het heeft zo zijn voordelen om te wandelen met een gids. Je hoeft zelf niet op zoek naar de mooiste plekjes, je verdwaalt nooit en een gids vertelt je alles over het eiland. Bij Get Your Guide heb je keuze uit verschillende wandelingen op São Miguel en Terceira. De wandelingen duren een halve of hele dag, net wat jou uitkomt. Pak je wandelschoenen maar alvast in!Meer info & Boeken

Wandelen bij Lagoa do Fogo

Op São Miguel bij het kratermeer Lagoa do Fogo maakten we een prachtige wandeling. Vanaf de parkeerplaats wandel je in ongeveer dertig minuten naar het meer. Onderweg werden we verrast door de fraaie natuur en de adembenemende vergezichten. Wij maakten deze wandeling om 9.00 uur 's ochtends en dan is er nog helemaal niemand. Je geniet dan maximaal van de natuur. Bekijk hieronder het filmpje van deze wandeling.

Zijn er georganiseerde wandeltochten op de Azoren?

Op de eilanden zijn veel mogelijkheden om een wandelexcursie te boeken. Tijdens een georganiseerde wandeltocht word je begeleid door een gids, deze vertelt je alles over wat je ziet en tegenkomt. Je komt op de mooiste plekjes zonder dat je zelf hoeft te zoeken en omdat je met een gids wandelt is de kans op verdwalen uitgesloten.

Op welk eiland kun je het beste wandelen?

Op alle negen bewoonde eilanden zijn uitermate goede wandelmogelijkheden. Ieder eiland is uniek en het is daarom zeker de moeite waard om in één vakantie verschillende eilanden te bezoeken. Het is een kwestie van smaak op welke eiland je het beste kunt wandelen. São Miguel is het grootste eiland en heeft daarom de meeste wandelroutes. We kunnen niet echt kiezen maar heel misschien is Flores wel het meest bijzondere eiland om te wandelen. Flores wordt natuurlijk niet voor niets het bloemeneiland genoemd. Het eiland heeft zeven kratermeren en is extreem groen. Maar nogmaals, op alle eilanden is het een beleving om te wandelen.

Wij hebben zelf veel gewandeld op het groene São Miguel. Wil je meer lezen over onze persoonlijke ervaringen op dit mooie eiland? Lees dan ons reisverslag!

Tip! Wandelgids: Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen

Op ieder eiland zijn leuke en vaak ook uitdagende wandelroutes te lopen. Koop van te voren zeker het wandelboekje Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen. In dit boekje staan de leukste wandelroutes van alle negen eilanden beschreven. In totaal kies je uit 77 wandelroutes. De routes worden duidelijk beschreven en gelukkig wordt ook aangegeven hoe moeilijk de routes zijn. Je kiest tussen Gemakkelijk, Tamelijk Moeilijk en Moeilijk. Wij hebben eigenlijk alleen maar gewandeld met hulp van dit boekje.

Wandelen op de Azoren met wandelgids.Als je gaat wandelen op de Azoren neem dan zeker een wandelgids mee zodat je op de mooiste plekjes komt.

Wandelgids Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen.
Bestel dit boekje direct bij Bol.com
Aanbiedingen
TUI Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aantrekkelijke aanbiedingen bij TUI!
Excursies
Logo Get Your GuideZwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze bijzondere excursies bij Get Your Guide!
Autohuur
Sunny CarsBoek nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars. Thuis, gemakkelijk vanuit je luie stoel.
Reisgidsen
Logo Bol.comGa goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Tip! Pedras Do Mar Resort

Luxe 5-sterren Pedras Do Mar Resort Azoren
Beoordeeld met een 8.7!

Het prachtige Pedras Do Mar op het eiland São Miguel is geopend sinds 2016 en ligt direct aan zee! Het is een heerlijk luxe hotel en ook het uitzicht is zeker 5 sterren waard! De inrichting van het hotel bestaat veelal uit natuurlijke materialen en kleuren en is dan ook zeer sfeervol. Vanuit dit hotel is het zelfs mogelijk om dolfijnen te zien zwemmen in zee!
Meer info en boeken

Tip! Excursie Walvissen spotten

Excursie Walvissen zien op de Azoren Beoordeeld met een 4.7 uit 5!
Er zijn maar weinig andere plekken waar je zo'n grote kans hebt om walvissen te zien als op de Azoren. Tijdens deze excursie ga je met een boot op expeditie onder begeleiding van biologen, natuurbeschermers en onderzoekers om walvissen te bekijken, wat een avontuur! Meer info en boeken

Tip! Wandelgids Azoren

Wandelgids Azoren Beoordeeld met een 3.9 uit 5!
Zelden waren wij op een plek waar je zo mooi kunt wandelen als op de Azoren. Wij maakten verschillende wandelingen die beschreven stonden in deze gids en kwamen op de mooiste plekjes. De beschrijvingen klopten uitstekend, deze gids is echt een aanrader! Meer info & boeken
Bekijk de last minutes bij onze partners:
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Voja Travel - Naar de Azoren.nl
  • Voja Travel - Naar de Azoren.nl