Wandelen op de Azoren

Wij kennen zelf geen eilanden waar je zo fijn en mooi kunt wandelen als op de Azoren. Als je nog nooit op vakantie bent geweest naar deze archipel dan wordt je bij je eerste bezoek aangenaam verrast door de fantastische wandelmogelijkheden. Je kunt de eilanden het beste al wandelend ontdekken want dan ervaar je optimaal de schoonheid van de Azoren.

Wandelen op Azoren door weilandenDe Azoren is een paradijs voor wandelaars, rustzoekers en natuurliefhebbers.

Het is er zo mooi...

De Azoren zijn groen, bergachtig en overal zie je gekleurde bloemen. In combinatie met de prachtige meren, ruige kraters en de blauwe zee maakt dit de ultieme wandelbestemming. Ga in het voorjaar op vakantie naar de Azoren als je wilt genieten van de bloeiende bloemen. Tijdens onze wandelingen op de Azoren kwamen we soms helemaal geen andere toeristen tegen. Het is er dus heerlijk rustig zodat je optimaal kunt genieten van de indrukwekkende natuur.

Zijn er georganiseerde wandeltochten op de Azoren?

Op de eilanden zijn veel mogelijkheden om een wandelexcursie te boeken. Tijdens een georganiseerde wandeltocht word je begeleid door een gids. De gids weet veel over de flora en fauna van het natuurgebied en kan je er alles over vertellen. Je komt dan op de mooiste plekjes zonder dat je zelf hoeft te zoeken en omdat je met een gids wandelt is de kans op verdwalen uitgesloten.

Style in Travel
Wandelvakantie Azoren

Wandelen tussen vulkanen

Individuele wandelreis!

Wil jij ook voor het wandelen naar São Miguel? Maar wandel je liever niet in een groep? Dan is deze wandelreis ideaal voor jou! Je wandelt per dag zo'n 2,5 tot 5 uur op de mooiste plekjes van het eiland. Je komt bij kratermeren, groene valleien en ruikt en ziet de overweldigende natuur, wat een beleving! Bij aankomst ontvang je een routeboekje zodat je precies weet welke routes je gaat afleggen. En ben je bij het eindpunt van je wandeling dat wordt je weer opgehaald zodat je weer naar je hotel komt. Je verblijft in twee verschillende hotels zodat je ook verschillende delen van São Miguel ziet. (São Miguel)Meer info & Boeken

Wandelen bij Lagoa do Fogo

Als je op São Miguel op vakantie bent maak dan zeker een wandeling bij het kratermeer Lagoa do Fogo. Vanaf de parkeerplaats wandel je in ongeveer dertig minuten naar het meer. Tijdens de wandeling naar dit meer werden we opnieuw verrast door de fraaie natuur en de adembenemende vergezichten. Wij maakten deze wandeling om 9.00 uur 's ochtends en dan is er nog helemaal niemand. Je geniet op tijdstip dan maximaal van de fraaie natuur. Bekijk hieronder het filmpje van deze wandeling zodat je zelf een beeld krijgt van het schitterende landschap.

Op welk eiland kun je het beste wandelen?

Op alle negen bewoonde eilanden zijn uitermate goede wandelmogelijkheden. Ieder eiland is uniek en het is daarom zeker de moeite waard om in één vakantie verschillende eilanden te bezoeken. Het is een kwestie van smaak op welke eiland je het beste kunt wandelen. São Miguel is het grootste eiland en heeft daarom de meeste wandelroutes. We kunnen niet echt kiezen maar heel misschien is Flores wel het meest bijzondere eiland om te wandelen. Flores wordt natuurlijk niet voor niets het bloemeneiland genoemd. Het eiland heeft zeven kratermeren en is extreem groen. Maar nogmaals, op alle eilanden is het een beleving om te wandelen.

Georganiseerde wandeltochten bij Get Your Guide

Tip! Wandelexcursies bij Get Your Guide

Het heeft zo zijn voordelen om te wandelen met een gids. Je hoeft zelf niet op zoek naar de mooiste plekjes, je verdwaalt nooit en een gids vertelt je alles over het eiland. Bij Get Your Guide heb je keuze uit verschillende wandelingen op São Miguel en Terceira. De wandelingen duren een halve of hele dag, net wat jou uitkomt. Pak je wandelschoenen maar alvast in!Meer info & Boeken

Persoonlijke wandeltips São Miguel

Wij hebben zelf veel gewandeld op het groene São Miguel. Wil je meer lezen over onze persoonlijke ervaringen op dit mooie eiland? En wil je graag weten wat de mooiste wandelingen zijn op São Miguel? Lees dan ons reisverslag!

Tip! Wandelgids: Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen

Op ieder eiland zijn leuke en vaak ook uitdagende wandelroutes te lopen. Koop van te voren zeker het wandelboekje Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen. In dit boekje staan de leukste wandelroutes van alle negen eilanden beschreven. In totaal kies je uit 77 wandelroutes. De routes worden duidelijk beschreven en gelukkig wordt ook aangegeven hoe moeilijk de routes zijn. Je kiest tussen Gemakkelijk, Tamelijk Moeilijk en Moeilijk. Wij hebben eigenlijk alleen maar gewandeld met hulp van dit boekje.

Wandelen op de Azoren met wandelgids.Als je gaat wandelen op de Azoren neem dan zeker een wandelgids mee zodat je op de mooiste plekjes komt.

Wandelgids Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen.
Bestel dit boekje direct bij Bol.com
Aanbiedingen
TUI Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aantrekkelijke aanbiedingen bij TUI!
Excursies
Logo Get Your GuideZwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze bijzondere excursies bij Get Your Guide!
Autohuur
Sunny CarsBoek nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars. Thuis, gemakkelijk vanuit je luie stoel.
Gratis reisvoorstel
Logo Bol.comWil jij naar de Azoren en heb je je eigen wensen? Vraag gratis reisvoorstel voor een vakantie op maat aan Bij Voja Travel

Tip! Pedras Do Mar Resort

Luxe 5-sterren Pedras Do Mar Resort Azoren
Beoordeeld met een 8.8!

Het prachtige Pedras Do Mar op het eiland São Miguel is geopend sinds 2016 en ligt direct aan zee! Het is een heerlijk luxe hotel en ook het uitzicht is zeker 5 sterren waard! De inrichting van het hotel bestaat veelal uit natuurlijke materialen en kleuren en is dan ook zeer sfeervol. Vanuit dit hotel is het zelfs mogelijk om dolfijnen te zien zwemmen in zee!
Meer info en boeken

Tip! Excursie Walvissen & dolfijnen spotten

Excursie Walvissen zien op de Azoren Beoordeeld met een 4.5 uit 5.0!
Er zijn maar weinig andere plekken waar je zo'n grote kans hebt om walvissen te zien als op de Azoren. Tijdens deze excursie ga je met een boot op expeditie onder begeleiding van een gids om walvissen en dolfijnen te bekijken,Wat een avontuur! Meer info en boeken

Tip! Wandelgids Azoren

Wandelgids Azoren Beoordeeld met een 3.8 uit 5!
Zelden waren wij op een plek waar je zo mooi kunt wandelen als op de Azoren. Wij maakten verschillende wandelingen die beschreven stonden in deze gids en kwamen op de mooiste plekjes. De beschrijvingen klopten uitstekend, deze gids is echt een aanrader! Meer info & boeken
Bekijk de last minutes bij onze partners:
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij
  • Eliza was here
  • D-Reizen
  • D-Reizen
  • Style in Travel Azoren
  • Voja Travel Azoren