De Azoren
Vakantie naar de Azoren

Wat is het weer en klimaat op de Azoren?

De Azoren hebben een zeeklimaat en de vochtigheidsgraad is behoorlijk hoog. Het wordt er nooit heel koud maar het zal op deze eilandgroep ook niet snel extreem warm worden. Februari is de koudste maand. Overdag is het dan ongeveer 14 graden Celsius. De warmste maand is augustus. De temperatuurmeter zal dan niet verder stijgen dan ongeveer 27 graden Celsius. 's Nachts is het een graad of vijf kouder. Let op dat in de bergen de temperatuur aanziendelijk lager is.

Het weer verschilt natuurlijk ook per eiland. De zon schijnt het langst op het eiland Santa Maria. Overigens heeft dit eiland als enige prachtige witte zandstranden.

Wandelen Azoren in groene omgeving

Regen

De eilanden ogen enorm groen en dat komt natuurlijk omdat het er soms behoorlijk kan regenen. De minste regen valt in de maanden juni, juli en augustus. In deze maanden schijnt de zon ook het meest. De meeste regen valt in de winter.

Het weer wisselt op de Azoren behoorlijk snel. Op het ene moment regent het en een paar minuten later kan de zon weer schijnen. Neem altijd een paraplu en een regenjack mee als je gaat wandelen in de bergen, zelfs in de zomer. Het is ook handig om te wandelen met waterdichte schoenen met uiteraard een goed profiel.

Temperatuur zeewater

Als je op vakantie gaat naar De Azoren dan ga je natuurlijk ook zwemmen in de zee. Misschien ga je wel zwemmen met wilde dolfijnen? Wat ons betref is dat de leukste excursie die je kunt doen op deze archipel!

De temperatuur van het zeewater is prima. In de maanden juli, augustus en september is het zeewater ongeveer 23 graden Celsius. In de winter is het zeewater het koudst. In de maanden februari, maart en april is het zeewater slechts16 graden Celsius en dat is behoorlijk fris om in te zwemmen.Aanbiedingen
TUI
Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!
Meer info &
direct boeken!
Excursies
Logo Get Your Guide
Zwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze excursies bij Get Your Guide!
Meer info &
direct boeken!
Autohuur
Sunny Cars
Boek thuis nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars!
Meer info &
direct boeken!
Reisgidsen
Logo Bol.com
Ga goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com! Meer info &
direct boeken!

Volg ons op Facebook

Bekijk de veelgestelde vragen!

Bekijk de Aanbiedingen bij TUI:

TUI

Bekijk de Aanbiedingen bij Kras:

Kras

Walvisspotten op de Azoren:

Excursie Walvis spotten