De Azoren
Vakantie naar de Azoren

Wandelen op de Azoren

Wij kennen zelf geen eilanden waar je zo fijn en mooi kunt wandelen als op de Azoren. Als je nog nooit op vakantie bent geweest naar deze archipel dan zul je bij je eerste bezoek aangenaam verrast worden door de fantastische wandelmogelijkheden.

De eilanden zijn groen, bergachtig en overal zie je gekleurde bloemen. In combinatie met de prachtige meren, ruige kraters en de blauwe zee maakt dit de ultieme wandelbestemming! Ga in het voorjaar op vakantie naar de Azoren als je wilt genieten van de bloemen.

Wandelen langs meer Azoren

Je kunt de eilanden het beste al wandelend ontdekken want dan ervaar je optimaal de schoonheid van de eilanden. Tijdens onze wandelingen op de Azoren kwamen we vaak geen andere wandelaars tegen (behalve dan bij de toeristische spots). Het is er dus heerlijk rustig zodat je optimaal kunt genieten van de indrukwekkende natuur.

TIP! Wandeling bij Lagoa do Fogo

Op São Miguel bij het kratermeer Lagoa do Fogo maakten we een prachtige wandeling. Vanaf de parkeerplaats wandel je in ongeveer dertig minuten naar het meer. Onderweg werden we verrast door de fraaie natuur en de adembenemende vergezichten. Wij maakten deze wandeling om 9.00 uur 's ochtends en dan is er nog helemaal niemand. Je geniet dan maximaal van de natuur. Bekijk hieronder het filmpje van onze wandeling.

Zijn er georganiseerde wandeltochten op de Azoren?

Ja, op de eilanden zijn veel mogelijkheden om een wandelexcursie te boeken. Tijdens een georganiseerde wandeltocht word je begeleid door een gids, deze vertelt je tevens alles over wat je ziet en tegenkomt. Je komt op de mooiste plekjes zonder dat je zelf hoeft te zoeken en omdat je met een gids wandelt zul je nooit verdwalen.


Georganiseerde wandeltochten bij Get Your Guide

Wandelexcursies bij Get Your GuideMeer info &
direct boeken!

Het heeft zo zijn voordelen om te wandelen met een gids. Je hoeft zelf niet op zoek naar de mooiste plekjes, je verdwaalt nooit en een gids vertelt je alles over het eiland. Bij Get Your Guide heb je keuze uit verschillende wandelingen op São Miguel en Terceira. De wandelingen duren een halve of hele dag, net wat jou uitkomt. Pak je wandelschoenen maar alvast in! Bekijk deze wandeltochten.


Op welk eiland kun je het beste wandelen?

Op alle negen bewoonde eilanden zijn uitermate goede wandelmogelijkheden. Ieder eiland is uniek en het is daarom zeker de moeite waard om in één vakantie verschillende eilanden te bezoeken.

Het is een kwestie van smaak op welke eiland je het beste kunt wandelen. São Miguel is het grootste eiland en heeft daarom de meeste wandelroutes. We kunnen niet echt kiezen maar heel misschien is Flores wel het meest bijzondere eiland om te wandelen. Flores wordt natuurlijk niet voor niets het bloemeneiland genoemd. Het eiland heeft zeven kratermeren en is extreem groen. Maar nogmaals, op alle eilanden is het een beleving om te wandelen.

Wij hebben zelf veel gewandeld op het groene São Miguel. Wil je meer lezen over onze persoonlijke ervaringen op dit mooie eiland? Lees dan ons reisverslag!

Wat zijn de leukste wandelroutes op de Azoren?

Op ieder eiland zijn leuke en vaak ook uitdagende wandelroutes te lopen. Koop van te voren zeker het wandelboekje Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen. In dit boekje staan de leukste wandelroutes van alle negen eilanden beschreven. In totaal kies je uit 77 wandelroutes.

Wandelen op de Azoren met hulp van wandelgids

De routes worden duidelijk beschreven en gelukkig wordt ook aangegeven hoe moeilijk de routes zijn. Je kiest tussen Gemakkelijk, Tamelijk Moeilijk en Moeilijk. Wij hebben eigenlijk alleen maar gewandeld met hulp van dit boekje.


TIP. Wandelgids Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen.
Bestel dit boekje direct bij Bol.com
Aanbiedingen
TUI
Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!
Meer info &
direct boeken!
Excursies
Logo Get Your Guide
Zwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze excursies bij Get Your Guide!
Meer info &
direct boeken!
Autohuur
Sunny Cars
Boek thuis nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars!
Meer info &
direct boeken!
Reisgidsen
Logo Bol.com
Ga goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com! Meer info &
direct boeken!

Volg ons op Facebook

Bekijk de veelgestelde vragen!

Bekijk de Aanbiedingen bij TUI:

TUI

Bekijk de Aanbiedingen bij Kras:

Kras

Walvisspotten op de Azoren:

Excursie Walvis spotten