De Azoren
Vakantie naar de Azoren

Veelgestelde vragen over de Azoren


Waar liggen de Azoren?

De archipel ligt midden in de Atlantische Oceaan op 1460 kilometer van de Europese Kust en op 3750 kilometer van de Amerikaanse Kust. Het is vanaf Schiphol ongeveer vier uur vliegen. De eilandengroep is onderdeel van Portugal.

Uit hoeveel eilanden bestaat deze eilandengroep?

De Azoren bestaan in totaal uit zeventien eilanden. Van deze zeventien eilanden zijn er negen bewoond. Deze bewoonde eilanden worden onderverdeeld in drie groepen namelijk de westelijk gelegen eilanden (Corvo en Flores), de centraal gelegen eilanden (Pico, Terceira, Graciosa, Faial en São Jorge) en de oostelijk gelegen eilanden (São Miguel en Santa Maria). Het grootste eiland van de Azoren is São Miguel en het kleinste eiland is Corvo.

Meer de Azoren


Zijn de Azoren ook een leuke vakantiebestemming voor kinderen?

Kinderen die van actieve vakanties houden en het leuk vinden om te wandelen in een prachtige natuur zullen de Azoren zeker waarderen. Natuurlijk vinden alle kinderen het fantastisch om dolfijnen en walvissen te spotten. Op de Azoren zijn weinig tot geen zandstranden met uitzondering van het eiland Santa Maria. Op Santa Maria tref je wel een paar hagelwitte zandstranden en dit eiland heeft tevens de meeste zonuren.


GPS navigatieTIP. Ga jij ook wandelen op de Azoren? Je vindt de mooiste wandelroutes en raakt nooit meer de weg kwijt met een gps-navigatie. Deze navigatie wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde Europa-kaarten, ideaal! Het is tevens mogelijk om routes van anderen te downloaden. Er zijn diverse activiteitenprofilen en door middel van het handige touchscreen voer je heel eenvoudig je bestemming in. Het apparaat is krasbestendig en waterdicht. Bestellen bij Bol.com

Wandelen op de Azoren


Zijn er op de Azoren ook mooie zandstranden?

Op Santa Maria, São Miguel en Terceira tref je een aantal fraaie zandstranden maar op de andere eilanden niet of nauwelijks. De mooiste stranden zijn te vinden op Santa Maria. Als je graag een echte strandvakantie wilt dan kun je beter niet naar de Azoren gaan maar dan zijn bijvoorbeeld de Malediven een betere optie.


Wat is het leukste eiland om naar toe te gaan?

Dat hangt natuurlijk sterk af van je persoonlijke voorkeuren. Het grootste en meest diverse eiland is São Miguel. Naar dit eiland gaan dan ook de meeste toeristen.

Als je van cultuur houdt dan is Terceira wellicht een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige stad Angra do Heroísmo.

Waterval Azoren

Op Pico staat de hoogste berg van Portugal en deze is uiteraard te beklimmen. Pico is dus voor wandelaars een leuk eiland. Overigens kun je op alle eilanden uitstekend wandelen. De mooiste wandeleilanden zijn São Miguel, Flores en São Jorge.

Het is ook mogelijk om te gaan eilandhoppen zodat je meerdere eilanden in één vakantie kunt gaan ervaren. Welk eiland je ook kiest je zult zeker onder de indruk zijn!


Wat is de beste periode om op vakantie te gaan naar de Azoren?

In het voorjaar is het er prachtig want dan staan de bloemen in bloei en dat is echt heel mooi om te zien. Het kan dan echter wel wat kouder zijn maar echt heel koud wordt het er natuurlijk nooit.

Wij waren er zelf eind juni en hebben maximaal kunnen genieten van de bloemen. Het was er toen rond de 22 graden Celsius. In de zomer tot oktober zijn de temperaturen wat hoger tot maximaal 27 graden Celsius.

Wandelen op de Azoren


Komen op de Azoren orkanen of tropische stormen voor?

De kans dat de Azoren worden getroffen door een orkaan tijdens jouw vakantie is niet heel groot. Het is echter wel mogelijk. In 2006 en 2012 waren de laatste tropische stormen (orkaan Gordon) met windstoten van ongeveer 132 km/uur. De schade bleef gelukkig beperkt.


Is de archipel een veilige vakantiebestemming?

De Azoren zijn een zeer veilige vakantiebestemming. Criminaliteit komt er amper voor. Autoinbraken komen heel soms voor bij de toeristische bezienswaardigheden op São Miguel. Laat daarom geen waardevolle spullen achter in de huurauto. De bewoners voelen zich zelf ook heel veilig want ze laten de deuren van hun huizen open staan. Je zult je op deze eilanden 100% veilig voelen.

Op de Azoren leven geen gevaarlijke dieren zoals bijvoorbeeld giftige slangen.


Is het op de Azoren gebruikelijk om een fooi te geven?

Je gaat er natuurlijk zelf over maar als je tevreden bent over de dienstverlening - bijvoorbeeld in een restaurant of hotel - dan is het gebruikelijk om een fooi van 10% te geven.


Mag ik overal filmen en fotograferen op de Azozen?

Je mag op alle eilanden overal filmen en fotografereren met uitzondering van militaire installaties.

Fotograferen op de Azoren


Is het een dure vakantiebestemming?

Dat valt eigenlijk reuze mee. Het hangt natuurlijk wel af wanneer je gaat. In het hoogseizoen (zomer) dan liggen de prijzen wat hoger. De overnachtingen in hotels en appartementen zijn ongeveer even duur als in Nederland en België. Gelukkig is uit eten weer een stuk goedkoper.


Zijn er op de Azoren leuke souvenirs te koop?

Op São Miguel koop je lekkere ananas die verkocht wordt in speciale dozen zodat je de ananas gemakkelijk meeneemt naar Nederland. De ananas wordt gekweekt in kassen bij Ponta Delgada. Van de ananas wordt ook snoep en likeur gemaakt.

Wist je trouwens dat er op São Miguel thee groeit? Het is de enige plek in Europa waar een theeplantage is. Thee uit de Azoren is dus een bijzondere souvenir om te kopen.

Op Pico koop je heerlijke wijn en jenever. TIP: Ga wijn proeven bij een wijnboer op Pico!


Wanneer zijn de Azoren ontdekt?

De eilandengroep is ontdekt tussen 1317 en 1339 door Portugese zeelieden. In 1439 kwamen de eerste bewoners.


Bekijk ook de leukste weetjes over de Azoren!

Aanbiedingen
TUI
Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!
Meer info &
direct boeken!
Excursies
Logo Get Your Guide
Zwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze excursies bij Get Your Guide!
Meer info &
direct boeken!
Autohuur
Sunny Cars
Boek thuis nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars!
Meer info &
direct boeken!
Reisgidsen
Logo Bol.com
Ga goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com! Meer info &
direct boeken!

Volg ons op Facebook

Bekijk de veelgestelde vragen!

Bekijk de Aanbiedingen bij TUI:

TUI

Bekijk de Aanbiedingen bij Kras:

Kras

Walvisspotten op de Azoren:

Excursie Walvis spotten