De Azoren
Vakantie naar de Azoren

São Jorge

São Jorge is een lang gerekt en groen eiland en behoort tot de Azoren. Het eiland is 54 km lang en 6 km breed. São Jorge heeft slechts 9000 inwoners. Je begrijpt dat dit een heel rustig eiland is en als je daarvan houdt dan is São Jorge een fantastische vakantiebestemming! Het eiland ligt op 15 kilometer afstand van buureiland Pico.

Op alle eilanden van de Azoren kun je prima wandelen maar dit eiland heeft nog betere wandelmogelijkheden. Het is net zoals Flores een echt wandelparadijs.

De hoogste toppen van het eiland zijn Pico da Esperança (1053 meter) en Morro Pelado (1019 meter). De totale kustlengte is 140 kilometer.

Ben je gek op kaas? Dan moet je zeker naar dit eiland toe gaan want op São Jorge wordt de beste kaas van de Azoren gemaakt. Het eiland heeft tevens de noordelijkst gelegen koffieplantages van de wereld.

São Jorge is een vulkanisch eiland en werd in 1439 ontdekt. Het eiland is vanaf 1459 bewoond. Tussen 1580 en 1907 barste de vulkaan maar liefst zes keer uit.

Velas

Velas is de hoofdstad van São Jorge en ligt in het westen. Deze stad heeft ongeveer 2000 inwoners. De stad heeft een haven en ook een jachthaven.

Er zijn een aantal bezienswaardigheden te bekijken zoals de kerk Matriz de São Jorge en mooie herenhuizen. Bezoek ook het museum wat je naast de kerk treft. In het museum is een collectie kerkelijke kunst te zien. Het centraal gelegen kerkplein is ruim van opzet.

De winkelstraat Rua M.F. Lacerda stad is gelukkig helemaal autovrij. Breng ook een bezoekje aan het plein Praça da República want dit plein is de leukste plek van Velas.


Tip: Eilandhoppen naar São Jorge!

Een eiland als São Jorge is ideaal om te bezoeken d.m.v. eilandhoppen. Je bezoekt tijdens deze reis ook de eilanden São Miguel, Terceira, Pico en Faial. Ontdek deze schitterende eilanden en ervaar dat elk eiland een eigen karakter heeft. Tijdens deze 15-daagse reis geniet je van al het moois dat de eilanden te bieden hebben. Op elk eiland staat er een auto voor je klaar zodat je deze ter plekke niet meer hoeft te regelen. Meer info & direct boeken!


Natuur

São Jorge heeft een bijzondere natuur en is daardoor erg in opkomst. Het eiland heeft steile kliffen en schitterende watervallen. Onderaan de kliffen vind je vaak prachtige smalle kustvlakten (fajãs). Deze fajãs zijn zeer vruchtbaar. 'Caldeira de Santo Cristo' is een indrukwekkende kustvlakte in het noorden van het eiland en heeft een lagune en een onderwatergrot. In deze lagune leven zeer zeldzame schelpdieren.

Wandelen op São Jorge

São Jorge is een fantastisch eiland om te gaan wandelen. Het is het eiland met de meeste afdaalroutes en kustpaden. Je zult je hier qua wandelen niet zo snel gaan vervelen.

TIP. In de wandelgids: Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen zijn 10 wandelroutes op São Jorge beschreven. Er staan routes in beschreven vanaf twee uur tot meer dan zeven uur wandelen. Bestel deze gids direct bij Bol.com

Openbaar vervoer

Op het eiland rijdt zeer beperkt een bus. Slechts één per dag gaat er een bus vanaf de hoofdstad Velas naar Calheta. Op zondag rijden er helemaal geen bussen.

Natuurlijk rijden er ook taxi's op São Jorge. In Velas en Calheta tref je de enige taxistandplaatsen. Een ritje van Velas naar Calheta kost met de taxi ongeveer 20 euro.

Auto huren

Als op vakantie gaat naar São Jorge dan kun je het beste een auto huren omdat het openbaar vervoer niet al te best is geregeld. Verder is het eiland qua oppervlakte best groot en je wilt natuurlijk het gehele eiland goed kunnen bekijken.

Op de luchthaven van het eiland zijn geen autoverhuurbedrijven. Regel de huurauto dus van te voren in Nederland of België bijvoorbeeld bij Sunnycars.


Ga direct naar:
Overzicht eilanden
São Miguel
Terceira
Pico
Santa Maria
Faial
São Jorge
Graciosa
Flores
Corvo
Aanbiedingen
TUI
Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!
Meer info &
direct boeken!
Excursies
Logo Get Your Guide
Zwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze excursies bij Get Your Guide!
Meer info &
direct boeken!
Autohuur
Sunny Cars
Boek thuis nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars!
Meer info &
direct boeken!
Reisgidsen
Logo Bol.com
Ga goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com! Meer info &
direct boeken!

Volg ons op Facebook

Bekijk de veelgestelde vragen!

Bekijk de Aanbiedingen bij TUI:

TUI

Bekijk de Aanbiedingen bij Kras:

Kras

Walvisspotten op de Azoren:

Excursie Walvis spotten