De Azoren
Vakantie naar de Azoren

Pico

Op het indrukwekkende vulkanische eiland Pico staat de hoogste berg van de Azoren en Portugal. De top Pico ligt op 2351 meter hoogte. Topo is de tweede top en ligt met zijn 1007 meter een stuk lager. Het sneeuwt zelden in deze regio maar de top Pico is in de winter bedekt met een laagje sneeuw.

Koe op Pico


Het eiland heeft een oppervlakte van 444 km2 en is hiermee het tweede eiland qua grootte van de archipel. Alleen het groene São Miguel is met een oppervlakte van 759 km2 groter. Pico ligt op slechts 6 kilometer van het buureiland Faial. Het eiland heeft een kustlengte van 147 kilometer.

Alleen langs de kust wonen mensen en dorpjes liggen dan ook langs de kustweg. Het gehele binnenland in ongerept. Pico is zeer dun bevolkt en dit bijzondere eiland is qua natuur en landschap paradijselijk. Het is de ultieme bestemming voor natuurtoeristen.

Walvissen spotten

Vroeger was Pico het eiland van de walvisjagers. Gelukkig wordt er in dit gebied niet meer op de walvissen gejaagd en hebben de walvisjagers zich aangepast en verzorgen ze nu excursies voor toeristen om walvissen te spotten. Als je op dit eiland bent dan moet je zeker gaan walvissen spotten want het is een onvergetelijke ervaring. Tijdens de excursie zul je zeker ook dolfijnen gaan zien.


Hotel Caravelas Pico

Tip: Hotel Caravelas **** Booking.com

Hotel Caravelas ligt in Madalena, de hoofdstad van Pico. Vanaf deze locatie heb je zicht op de vulkaan Pico! Het hotel biedt tevens uitzicht op de haven, hier is het een gezellig komen en gaan van zeilschepen. Na een dag het eiland bewonderd te hebben is het fijn thuiskomen in het hotel. Een frisse duik in het zwembad is dan heerlijk! 's Avonds geniet je van een goede maaltijd in het restaurant en een drankje aan de bar. Beoordeeld met een 8.3! Meer info & direct boeken!


Dorpjes

De hoofdstad van Pico is Madalena. Deze plaats heeft ongeveer 2000 inwoners. Het is een kleine plaats maar er is wel een centrum en een oude vissershaven. In de omgeving van Madalena tref je de door UNESCO bekroonde wijngaarden. In Madalena tref je een wijnbouwmuseum.

Andere plaatsen op Pico zijn: São Roque, São João, Prainha, São en Lajes.

Lajes is een oude walvisjagersplaats en vanuit de haven worden nu excursies georganiseerd om walvissen en dolfijnen te spotten. Breng ook even een bezoekje aan het walvisvangstmuseum zodat je weet hoe het er vroeger aan toe ging.

Het plaatsje São João ligt helemaal in het zuiden van het eiland. In deze plaats wonen ongeveer 500 mensen. Vlakbij São João kun je langs twee gestolde lavastromen gaan wandelen. Het is een unieke omgeving om helemaal tot rust te komen.

Pico (Azoren)

Wandelen

Als je van wandelen houdt dan moet je echt naar dit eiland toe gaan. Het eiland is groen, bergachtig en steil. Het is hier heel anders wandelen dan bijvoorbeeld in de Alpen omdat het landschap en de natuur van Pico uniek zijn. In totaal zijn er 14 verschillende routes te lopen.


TIP. In de wandelgids: Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen zijn 9 wandelroutes op Pico beschreven. Ga je wandelen op Pico? Dan is deze gids reuze handig! Bestel deze gids direct bij Bol.com


De kortste route is Ladeira dos Moinhos. Het is een route van 3,4 kilometer en je doet er ongeveer 1 uur en 15 minuten over. Je loopt onder andere langs een aantal fraaie windmolens. Het is een gemakkelijke route en is voor bijna iedereen goed te doen.

Landschap en zee Pico

De langste wandelroute Caminho das Lagoas is maar liefst 22 kilometer lang. Het is een lange maar geen moeilijke route. Je bent ongeveer 7 uur onderweg en je komt niet hoger dan 1000 meter.

Beklimming van de Pico

De beklimming van de fotogenieke Montanha do Pico is een hele onderneming en geen gemakkelijke klim. De top ligt op maar liefst 2351 meter hoogte. Het is een klim van ongeveer 6 uur (heen en terug). Wil je deze tocht maken dan ben je verplicht om je vooraf te registreren en ook na de tocht moet je jezelf weer afmelden.

Je start bij het Casa da Montanha op 1221 meter. De route wordt met 45 genummerde paaltjes goed aangegeven. Het laatste stukje is licht rostklimmen en je zult dan ook je handen moeten gebruiken. Ben je eenmaal boven en is het helder weer dan heb je een fabelachtig mooi uitzicht. Als je geluk hebt zie je alle andere eilanden liggen. De echte top (Pico Pequeno) is nog een stukje verder klauteren maar is natuurlijk optioneel.

Gruta das Torres

Vulkaangrot Gruta das Torres is een unieke 'attractie' en gedeeltelijk toegankelijk voor publiek. De vulkaanpijp is de langste van de Azoren.

Wijngaarden

Pico heeft unieke wijngaarden (Zona de Adegas). Het wijngaardenlandschap van dit eiland is zo bijzonder dat UNESCO deze op de Werelderfgoedlijst heeft gezet. Het wijngaardenlandschap op Pico is maar liefst 987 hectare groot.

De wijngaarden bestaan uit kleine stukjes land die ommuurd zijn door lavastenen. De druiven worden op deze manier beschermd tegen de woeste zee en wind. Vooral rond Madalena tref je deze unieke wijngaarden. Het loont zeker de moeite om dit wijngaardenlandschap te gaan bekijken.

In Madalena kun je zelf in een restaurant of bar de Pico-wijn gaan proeven. Doe dit uiteraard wel na de wandeling want de wijn is zo lekker dat het moeilijk is om het bij één glaasje te houden. Bekende wijnmerken van Pico zijn onder andere Basalto en Terras de Lava.

Zijn er stranden op Pico?

Als je op vakantie gaat naar dit eiland ga je natuurlijk niet voor de stranden maar voor de mooie natuur en de ultieme wandelmogelijkheden. Verwacht dus geen lange zandstranden maar er zijn wel een aantal kleine kiezelstrandjes.


Ga direct naar:
Overzicht eilanden
São Miguel
Terceira
Pico
Santa Maria
Faial
São Jorge
Graciosa
Flores
Corvo
Aanbiedingen
TUI
Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!
Meer info &
direct boeken!
Excursies
Logo Get Your Guide
Zwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze excursies bij Get Your Guide!
Meer info &
direct boeken!
Autohuur
Sunny Cars
Boek thuis nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars!
Meer info &
direct boeken!
Reisgidsen
Logo Bol.com
Ga goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com! Meer info &
direct boeken!

Volg ons op Facebook

Bekijk de veelgestelde vragen!

Bekijk de Aanbiedingen bij TUI:

TUI

Bekijk de Aanbiedingen bij Kras:

Kras

Walvisspotten op de Azoren:

Excursie Walvis spotten

Meer info &
direct boeken!
Alma do Pico ***

Chalets Alma do Pico **** Speciaal voor echte natuurliefhebbers! De chalets van Alma do Pico op het eiland Pico liggen op een terrein van ca. 25.000 m2 bos. Vanuit het zwembad en het restaurant heb je een spectaculair uitzicht op de berg Pico en de zee. Volg hier een lesje yoga of neem een massage en je bent weer helemaal in balans! Beoordeeld met een 9.5! Meer info en boeken