De Azoren
Vakantie naar de Azoren

Graciosa

Graciosa is een zeer rustig eiland en is onderdeel van de eilandengroep de Azoren. Het eiland is het op één na kleinste eiland van de archipel. Op Graciosa wonen ongeveer 4400 mensen. Het eiland heeft een lengte van 10 kilometer en de maximale breedte is 7 kilometer.

De kustlengte is maar 43 kilometer en de hoogste bergen zijn Caldeira (402 meter), Pico Timão (398 meter) en Pico do Facho (375 meter). Op het eiland valt de minste regen van alle eilanden. Graciosa is door UNESCO als biosfeerreservaat erkend.

De tijd staat stil op Graciosa

De mensen leven er op een overzichtelijke wijze en het lijkt soms wel of de tijd heeft stil gestaan. Waar zie je bijvoorbeeld nog dat boeren met paard en wagen rijden en de houten ploeg nog wordt gebruikt? Op het gehele eiland staan windmolens en bij sommige kun je zelfs overnachten.

Als je van absolute rust houdt en een prachtige natuur kunt waarderen dan moet je zeker naar dit eiland op vakantie gaan!


Hotel op het eiland Graciosa 'Graciosa Hotel'

Tip: Graciosa Hotel ! **** Booking.com

Wat een fijne plek om het eiland Graciosa helemaal te verkennen! Het vier-sterren designhotel 'Graciosa Hotel' biedt uitzicht over de baai van Porto da Barra en ligt op slechts 5 minuten lopen van het strand. In de tuinen van het moderne hotel ligt een zwembad en er zijn meerdere (overdekte) terrassen waar je heerlijk kunt genieten van een drankje of maaltijd. Er zijn een fitnessruimte en een sauna. Bij het boeken heb je keuze uit standaard kamers, suites en villa's. Beoordeeld met een 8.5!  Meer info & direct boeken!

Santa Cruz da Graciosa

De hoofdstad van Graciosa is het in 1500 gebouwde Santa Cruz. Het is eigenlijk meer een dorpje want er wonen maar 1800 mensen. Het is misschien wel de mooiste 'stad' van de Azoren.

Door het dorpje lopen smalle steegjes en deze komen allemaal uit op het centraal gelegen plein 'Praça de Fontes Pereira de Melo'. Dit mooie en uitgestrekte plein wordt door de inwoners ook wel Rossio genoemd. Bekijk de echt oude straatjes en de fraaie herenhuizen.

Aan de rand van het centrum bevinden zich de twee kerken namelijk Matriz de Santa Cruz en Igreja da Misericordia. Vlakbij de havenkade tref je het eilandmuseum (Museu da Graciosa). In dit museum leer je alles over het eiland.

Caldeira

Het mooiste gedeelte van Graciosa tref je in het zuidoosten. In dit gebied loopt namelijk de bergketen met de centraal gelegen Caldeira. De spectaculairste attractie van deze Caldeira is de zwavelgrot. Misschien is dit wel het grootste natuurwonder van de gehele Azoren en zelfs Portugal! Deze zwavelgrot (Furna do Enxofre) moet je zeker gaan bekijken.

Het is mogelijk om de Caldeira helemaal rond te wandelen. Het is een gemakkelijke route van ongeveer twee uur lopen. Tijdens deze route kun je onderweg ook de Furna do Enxofre gaan bekijken maar dat is dan wel 2,5 uur extra.

Wandelen op Graciosa

Natuurlijk kun je - net zoals op de andere eilanden van de Azoren - fantastisch wandelen op Graciosa. Het is het eiland van de stilte. Dus als je van absolute rust houdt dan is dit een perfect eiland om te gaan wandelen.

TIP. In de wandelgids: Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen zijn vijf verschillende wandelroutes op Graciosa beschreven. Een echte aanrader is de wandeling om de reuzenkrater en de grot-excursie. Het is een wandeling van nog geen drie uur. Bestel deze gids direct bij Bol.com

Hoe bereik je Graciosa?

Het eiland is te bereiken met het vliegtuig of de veerboot. Het vliegveld ligt vlakbij Santa Cruz. Graciosa is vanaf het veel grotere eiland Terceira te bereiken met het vliegtuig. De veerboot vaart regelmatig (2-3 maal per week) vanaf mei tot oktober. De veerhaven bevindt zich in Praia.


Ga direct naar:
Overzicht eilanden
São Miguel
Terceira
Pico
Santa Maria
Faial
São Jorge
Graciosa
Flores
Corvo
Aanbiedingen
TUI
Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!
Meer info &
direct boeken!
Excursies
Logo Get Your Guide
Zwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze excursies bij Get Your Guide!
Meer info &
direct boeken!
Autohuur
Sunny Cars
Boek thuis nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars!
Meer info &
direct boeken!
Reisgidsen
Logo Bol.com
Ga goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com! Meer info &
direct boeken!

Volg ons op Facebook

Bekijk de veelgestelde vragen!

Bekijk de Aanbiedingen bij TUI:

TUI

Bekijk de Aanbiedingen bij Kras:

Kras

Walvisspotten op de Azoren:

Excursie Walvis spotten