De Azoren
Vakantie naar de Azoren

Faial

Het mooie eiland Faial is onderdeel van de Azoren en ligt ten westen van het bergachtige eiland Pico. Het eiland heeft als bijnaam 'Het Blauwe Eiland' (Ilha Azul). In juli staan de hortensiaheggen volop in bloei en deze kleuren dan fel blauw. Het is een prachtig gezicht!

De hoogste berg van Faial is de Cabeço Gordo (1043 meter) en de kustlengte is 80 kilometer. Het hart van het eiland is de enorme krater Caldeira. Deze krater is twee kilometer breed en 500 meter diep. Deze krater is een natuurreservaat er er komen zeldzame bloemen en planten voor. Een ideale locatie voor spectaculaire wandelingen.

Horta

De hoofdstad van Faial is Horta met ongeveer 6.500 inwoners. In deze plaats vergadert het regionale parlement van de Azoren.

Horta heeft een populaire en drukke jachthaven. Horta was vroeger een belangrijke halteplaats tussen Europa en Amerika. Nu is het eiland vaak een tussenstop voor zeilschepen die een grote reis aan het maken zijn. Als je in de haven bent breng dan zeker een bezoekje aan Peter Café Sport. In deze havenkroeg is op de eerste verdieping het Scrimshaw Museum gevestigd.

In Horta zijn fraaie historische gebouwen uit de 18e en 19e eeuw te bekijken. Natuurlijk is er ook een centrum. Het centrum is niet al te groot en overzichtelijk. Horta heeft zelfs een 300 meter lang stadsstrand.

Boven Horta ligt het in 1468 door Vlamingen gestichte dorp Flamengos. Tussen Flamengos en Horta ligt de prachtige Botanische Tuin van het eiland.


Eilandhoppen Faial

Tip: Eilandhoppen naar Faial! Kras

Deze reis is momenteel niet boekbaar!


Bezoek Faial tijdens een onvergetelijke vakantie eilandhoppen! Tijdens deze 11-daagse reis blijf je 3 dagen (2 nachten) in de hoofdstad Horta. Ontdek deze mooie stad met haar prachtige gebouwen en gezellige haven. Andere eilanden die bezoekt zijn Terceira, Pico en São Miguel. De reis is inclusief huurauto. Dit wordt onvergetelijk! Beoordeeld met een 8.2! Meer info & direct boeken!


Wandelen

Faial is een uitstekend eiland voor wandelliefhebbers. Op het eiland zijn negen wandelroutes te lopen van 3,4 tot een tocht van 20 kilometer. De wandeling die zeker niet mag missen is de wandeling rond de Caldeira.

Faial

De route start bij het uitzichtpunt en je loopt de ronde in ongeveer 2,5 uur. Je komt dan ook bij het hoogste punt (Faial is de Cabeço Gordo) van het eiland en je hebt daar natuurlijk een fantastisch uitzicht over Faial en bij helder weer zie je ook de eilanden Pico, São Jorge en Graciosa.

Het kratergebied is beschermd natuurgebied. Dit gebied valt onder Reserva Natural da Caldeira do Faial. Je mag niet van de paden afwijken en ook geen bloemen of planten plukken. Wil je afdalen naar de kraterbodem? Dat is zeker mogelijk maar kan alleen met een gids.

Vulcão dos Capelinhos

Vulcão dos Capelinhos is in 1957 ontstaan en is 501 meter hoog. Dit was meteen de laatste uitbarsting op het eiland. De krater is 2000 m breed en 500 meter diep. Op de top broeden zeer zeldzame vogelsoorten. Het aantal toegestane wandelaars is daarom echter beperkt. Het is een prachtige en surrealistische omgeving. Vergeet ook niet het museum over vulkanologie te bezoeken.

TIP. In de wandelgids: Azoren - De mooiste kust- en bergwandelingen zijn 6 wandelroutes op Faial beschreven. De routes zijn duidelijke en uitgebreid beschreven met veel tips. Bestel deze gids direct bij Bol.com

Lighthouse of Ponta dos Capelinhos

In Capelo staat deze indrukwekkende vuurtoren. De vuurtoren is gebouwd in 1894 en is 20 meter hoog. Door de laatste vulkaanuitbarsting is deze vuurtoren vanaf zee amper nog te zien. De vuurtoren is daarom niet meer in gebruik. Het uitzicht vanaf de top is echter fantastisch. Onder de vuurtoren is een museum over het vulkanisme en zeker een bezoekje waard.

Ga direct naar:
Overzicht eilanden
São Miguel
Terceira
Pico
Santa Maria
Faial
São Jorge
Graciosa
Flores
Corvo
Aanbiedingen
TUI
Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!
Meer info &
direct boeken!
Excursies
Logo Get Your Guide
Zwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze excursies bij Get Your Guide!
Meer info &
direct boeken!
Autohuur
Sunny Cars
Boek thuis nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars!
Meer info &
direct boeken!
Reisgidsen
Logo Bol.com
Ga goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com! Meer info &
direct boeken!

Volg ons op Facebook

Bekijk de veelgestelde vragen!

Bekijk de Aanbiedingen bij TUI:

TUI

Bekijk de Aanbiedingen bij Kras:

Kras

Walvisspotten op de Azoren:

Excursie Walvis spotten