De Azoren
Vakantie naar de Azoren

Eilanden van de Azoren

De Azoren bestaan uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. Ieder eiland is uniek maar op alle eilanden zijn fantastische wandelmogelijkheden. Hieronder tref je een overzicht van de negen bewoonde eilanden.


São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren met een lengte van 63,7 km en een breedte van tussen de 8 en 16 km. Het eiland heeft een oppervlakte van 759 km2 en er wonen ongeveer 150.000 mensen. Het is een prachtig groen en zeer divers eiland.

Bloemen op São Miguel
Lees meer over São Miguel

Bekijk een overzicht van de vakanties naar São Miguel bij TUI.


Terceira

Terceira heeft een oppervlakte van 399,0 km2 en is 30 km lang en heeft een maximale breedte van 17,6 km. Op dit groene eiland wonen ongeveer 56.000 mensen. Het hoogste punt is de 'Santa Bárbara' van 1023 meter hoog. De natuur op dit eiland is ruig en zeer aantrekkelijk voor natuurliefhebbers. Op cultureel gebied is de hoofdstad 'Angra do Heroísmo' een pareltje.

Angra do Heroísmo De Azoren
Lees meer over Terceira

Bekijk een overzicht van vakanties naar Terceira bij TUI.


Pico

Pico is een vulkaaneiland en heeft een oppervlakte van 444 km2. Het eiland heeft een lengte van 42 km en een breedte van 15 km. Op Pico wonen maar ongeveer 14.000 mensen. De vulkaan op het eiland heeft een hoogte van 2351 meter. Het is de hoogste berg van de Azoren maar ook van Portugal. De vulkaan is te beklimmen maar vereist wel een goede conditie.

Pico
Lees meer over Pico


Santa Maria

Santa Maria wordt ook wel het gele eiland genoemd. Het eiland heeft een oppervlakte van 97 km2 en is 16,76 km lang en 9 km breed. Op dit stille eiland wonen 5552 mensen. Santa Maria heeft twee prachtige zandstranden namelijk 'São Lourenço' en 'Praia Formosa' maar ook een heuvelachtig landschap met groene weilanden.
Lees meer over Santa Maria


Faial

Op Faial wonen 14.994 mensen en heeft een oppervlakte van 173,42 km2. Het eiland heeft een lengte van 21 km en is 14 km breed. De hoofdstad is Horta en behoort tot de belangrijkste steden van de Azoren omdat het parlement hier vaak vergadert. De jongste vulkaan van de Azoren vind je op Faial.
Lees meer over Faial


São Jorge

Het eiland São Jorge heeft een lengte van 54 km en is 6 km breed. Het totale oppervlakte is 243,65 km2. Op het eiland wonen ongeveer 9000 mensen. Het is een fraai langgerekt en groen eiland waar je fantastisch kunt wandelen. De natuur is op dit eiland adembenemend mooi en São Jorge wordt daardoor steeds populairder.
Lees meer over São Jorge


Graciosa

Graciosa is maar 10 km lang en 7 km breed. Op het eiland wonen 4391 inwoners en het heeft een oppervlakte van 60,8 km2. De vulkanische zwavelgrot 'Furna do Enxofre' mag je echt niet missen. Misschien wel het mooiste natuurwonder van Portugal. Een gids zal u begeleiden tot het mysterieuze meer op de kraterbodem: Lagoa do Styx.
Lees meer over Graciosa


Flores

Flores heeft een oppervlakte van 143,11 km2. Het eiland is 16,71 km lang en is 16,71 km breed. Op het eiland wonen 3793 mensen. De hoofdplaats is 'Santa Cruz das Flores'. Het hoogste punt van Flores is Morro Alto (914 meter). Flores is een zeer groen eiland en overal zie je prachtige bloemen. De natuur is er ruig met steile heuvels.
Lees meer over Flores


Corvo

Het kleinste eiland van de Azoren is Corvo. Het eiland heeft een oppervlakte van slechts 17,13 km2 en is 6,6 km lang en heeft een breedte van 4 km. Op het eiland wonen maar 430 mensen. Het hoogste punt is de kraterrand 'Morro dos Homens' (718 meter). De hoofdplaats van Corvo is 'Vila Nova do Corvo'. Dit is meteen ook de enige plaats van het hele eiland.
Lees meer over Corvo


Ga direct naar:
São Miguel
Terceira
Pico
Santa Maria
Faial
São Jorge
Graciosa
Flores
Corvo
Aanbiedingen
TUI
Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!
Meer info &
direct boeken!
Excursies
Logo Get Your Guide
Zwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze excursies bij Get Your Guide!
Meer info &
direct boeken!
Autohuur
Sunny Cars
Boek thuis nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars!
Meer info &
direct boeken!
Reisgidsen
Logo Bol.com
Ga goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com! Meer info &
direct boeken!

Volg ons op Facebook

Bekijk de veelgestelde vragen!

Bekijk de Aanbiedingen bij TUI:

TUI

Bekijk de Aanbiedingen bij Kras:

Kras

Walvisspotten op de Azoren:

Excursie Walvis spotten

Meer info &
direct boeken!
Hotel Vale Do Navio ****

Vale Do Navio ****

Kassakorting!

Het Vale Do Navio is een modern hotel op São Miguel met een prima prijs-kwaliteit verhouding! Het hotel heeft een binnen- en buitenzwembad, een gezellige bar en een goed restaurant. Echt een aanrader! Beoordeeld met een 8.0! Meer info en boeken