De Azoren
Vakantie naar de Azoren

Corvo

Corvo is het kleinste eiland van de archipel de Azoren maar zeker niet minder mooi dan de andere eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van nog geen 18 km2. Corvo heeft een lengte van bijna zeven kilometer en is vier kilometer breed. De kustlengte van dit fraaie eiland is slechts 21 kilometer.

De hoogste berg (kraterrand) is Morro dos Homens en meet precies 718 meter. Corvo is in 2007 uitgeroepen door UNESCO tot biosfeerreservaat. Het eiland maakt volledig gebruik van duurzame energie. Je zult op veel huizen zonnepanelen zien.

Helemaal in het zuiden van Corvo ligt de kleinste gemeente van Portugal. In Vila Nova do Corvo (430) wonen alle mensen van dit eiland iedereen kent elkaar.

Corvo heeft zelfs een klein vliegveldje waar uiteraard geen grote toestellen landen. De meeste toeristen komen met de boot vanaf het buureiland Flores. Het zijn met name dagtoeristen die Corvo bezoeken. Er zijn echter wel mogelijkheden om te overnachten.

Uitzichtpunten

Het eiland heeft drie prachtige uitzichtpunten namelijk boven de plaats Vila Nova do Corvo, op de top van de hoogste berg Morro dos Homens en natuurlijk bij de krater Caldeirão. Het uitzicht vanaf deze uitzichtpunten is natuurlijk fantastisch!

Het uitzichtpunt boven de stad ligt op 150 meter hoogte en het is vanaf Vila Nova ongeveer 45 minuten wandelen en dan ben je ook weer terug.

Vila Nova do Corvo

Vila Nova do Corvo is de enige plaats op het eiland. Het dorpje heeft een prachtig historisch centrum en het gehele dorp is met elkaar verbonden met allemaal smalle steegjes. De straatjes zijn betegeld met ronde keien. De mensen wonen in kleine huizen gemaakt van natuurstenen.

De kerk Igreja de Nossa Senhora dos Milagres tref je midden in het centrum en is zeker een mooie bezienswaardigheid. Als je in Vila Nova do Corvo rond loopt dan heb je echt het gevoel dat je honderd jaar in de tijd bent teruggegaan.

Caldeirão

De belangrijkste trekpleiter van het eiland is de twee miljoen jaar ouder krater Caldeirão. De bodem van deze krater is te bewandelen. Het is een middelzware wandeling van ongeveer 2,5 uur. Het is een prachtige en gevarieerde wandeling.

De kraterrand heeft in het zuiden een hoogte van maar liefst 718 meter (Morro dos Homens). In het noorden is de kraterrand 663 meter hoog.

Windmolens

Vlakbij het vliegveld tref je een aantal gerenoveerde windmolens in de Moorse stijl. Deze molens lijken veel op de molens van het vasteland (Portugal).


Ga direct naar:
Overzicht eilanden
São Miguel
Terceira
Pico
Santa Maria
Faial
São Jorge
Graciosa
Flores
Corvo
Aanbiedingen
TUI
Wil jij voordelig op vakantie naar de Azoren? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!
Meer info &
direct boeken!
Excursies
Logo Get Your Guide
Zwemmen met dolfijnen? Of wil je walvissen zien? Boek deze excursies bij Get Your Guide!
Meer info &
direct boeken!
Autohuur
Sunny Cars
Boek thuis nog voor je vakantie begint jouw ideale huurauto bij Sunny Cars!
Meer info &
direct boeken!
Reisgidsen
Logo Bol.com
Ga goed voorbereid naar de Azoren en neem een reis- of wandelgids mee! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com! Meer info &
direct boeken!

Volg ons op Facebook

Bekijk de veelgestelde vragen!

Bekijk de Aanbiedingen bij TUI:

TUI

Bekijk de Aanbiedingen bij Kras:

Kras

Walvisspotten op de Azoren:

Excursie Walvis spotten